ENGELLERİMİZİ TİYATRO İLE AŞIYORUZ

Bursa’nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren Uğultu Sanat Derneği, engelli vatandaşların da oyunlarda boy göstermesi ile ilgi odağı oluyor. Dernek Başkanı Uğur Polat Posoflu, kendisinin de engelli olduğunu ifade ederek, “Engellerimizi tiyatro ile aşıyoruz” dedi.

Yayınlama: 02.12.2019
469
A+
A-

2010 yılından Bursa’nın İnegöl ilçesinde faaliyet göstermeye başlayan Uğultu Sanat Derneği, tiyatro oyunlarında Down Sendromlu ve bedensel engelli vatandaşlara da yer veriyor. Engelli vatandaşların engellerini tiyatro ile aştığını belirten Dernek Başkanı Uğur Polat Posoflu, tiyatro ile engelleri aştıklarını belirtti.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Posoflu, “Uğultu Sanat Derneği 2010 yılından beri faaliyet gösteriyor. Son 2 sezonda daha çok etkinlik yaptık ve oyunlar çıkarttık. Ben kendi açımdan engelli olduğum için engelli arkadaşlarımız da aramızda olduğu için engellerimizi aşmamız gerektiğini düşünüyorum. Bir engel, tiyatro yapmaya engel değildir. Bende engelliyim, diğer engelli arkadaşlarımızın da sahneye çıkmasını canı gönülden isterim. Engelli olmak, hiçbir şey yapamayacağımız anlamına gelmiyor. Başarabilirsek, inanırsak, tüm Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum. Engellerimizi tiyatro ile aşıyoruz. Ben tiyatro hayatına engelli olarak girdiğim için memnunum” dedi.






 

13 Yaşında geçirdiği bir rahatsızlığın ardından yürüyemediğini belirten Posoflu, “13 yaşında başlayan hastalığımın ardından hayatımı tiyatro ile kazandım. Ben tiyatroya başlamadan önce, insanların bakış açıları, insanların söyledikleri bizim moral ve motivasyonumuzu düşüyordu. Ama tiyatro ile tanıştığım günden beri kendimi kanıtlamaya söz verdim. Engelli değilim ben. Engel bir sorun değil. Yeter ki içimizde engel olmasın” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş