Eskişehir’de İnegöl Belediyesi Halk Dansları rüzgarı esti

Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü’nün Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak’ın öncülüğünde düzenlediği Anadolu Gelinleri Düğün Temalı Gala Gösterisinde sahne alan İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, sergilediği görsel şovla geceye renk kattı.

Yayınlama: 30.12.2017
644
A+
A-

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak’ın eşi Kevser Çakacak himayesinde Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan ‘Anadolu Gelinlerimiz’ temalı gala gösterisi, 27 Aralık 2017 Çarşamba akşamı gerçekleştirildi. Geleneksel Türk gelinliklerinin bir düğün havasında izlenime sunulduğu gecede, İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu da sahne aldı.

 

Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi salonunda düzenlenen programa; Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, Cumhurbaşkanlığı Sanat Danışmanı Ayşe Özkan ile çok sayıda protokol üyesi katıldı. İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun da sahne aldığı geceye İnegöl’den de İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir katılım gösterdi.






 

İNEGÖL BELEDİYESİ HALK DANSLARI TOPLULUĞUNUN GÖSTERİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Gelin Alma, Gelin Kınası, Düğün Alayı ve Yeni Bölge Anadolu ismiyle müzik eşliğinde gösterilerin yapıldığı programda; İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Gelin Kınası bölümünde Ferhan Aral koreografisinden “Kına Mizanseni” gösterisiyle sahne aldı. Daha önce de farklı şehirlerde düzenlenen etkinliklerde boy gösteren ve yurt dışında katıldığı festival ve yarışmalarda dereceler elde eden Belediye Halk Dansları Eğitmeni Recep Erdoğan nezaretindeki İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, gösterileriyle salondakilere coşkulu bir şov sundu. İlgiyle izlenen gösteri büyük beğeni topladı.

 

BÜYÜK BİR MEDENİYETE SAHİBİZ

Büyük beğeni ile izlenen gösterinin ardından, Vali Özdemir Çakacak sahneye çıktı. Programda emeği geçenlere çiçek takdiminde bulunarak duygularını dile getiren Vali Çakacak; “Bu gece Olgunlaşma Enstitülerinin ne kadar üretken ve yaratıcı olduklarına bir kez daha hep birlikte tanık olduk. Türk Milleti olarak bizler, çok büyük bir medeniyete sahibiz. Geçmişimizden gelen çok güzel geleneksel sanat eserlerimiz var. Bu akşam Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü binlerce yıldır süre gelen örf ve adetlerimizi sanatsal bir gösteri halinde bize sundu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Programa katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Durna Gülşen ise Gelinlik kostümlerinin iki yılda hazırlandığını ifade ederek; “Türk gelinliklerinin tasarımını yapan Yüksel Değirmenci ve çalışma arkadaşlarına, gösteriye halk oyunları şovlarıyla destek veren İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğuna, Koreografi ve müzik tasarımlarıyla desteklerini esirgemeyen İnegöl Gençlik Merkezi Müdürü ve Belediye Halk Dansları Hocası Recep Erdoğan’a, Koreograf Ferhan Aral’a teşekkür ediyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş