Eymir’de maden arama çalışmaları tepki çekti

Yayınlama: 13.06.2024
395
A+
A-

Eymir Mahallesi’den üst kısımlarında ve Sülüklü Mahallesi’nin sınırlarına giren dağlık ve ormanlık alanda, Maden Teknik Arama (MTA) kurumuna ait araçlarla gerçekleştirilen değerli maden aramaları, köylüler tarafından tepki ile karşılandı.

Durumu yerinde incelemek amacıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin ve yönetim kurulu üyeleri olay yerine giderek incelemelerde bulundu.

Yapılan sondaj çalışmalarının ve diğer işlemlerin köylülere bilgi verilmeden gerçekleştirildiği öğrenildi. Bölgede yapılan çalışmaların insan sağlığına, doğada yaşayan canlılara ve çevreye verebileceği zararların boyutunun daha yetkili kurumlarca incelenmesi ve yasal boyutunun araştırılması gerektiğini belirten CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, köylülerin endişelerini dile getirdi.






Zemci Şahin, “Bölgedeki maden arama faaliyetlerinin köylülerin bilgisi olmadan yürütülmesi kabul edilemez. Bu tür çalışmaların insan sağlığı, doğal yaşam ve çevre üzerinde yaratabileceği olumsuz etkilerin göz ardı edilmemesi gerekiyor. Konunun yetkili mercilerce detaylı bir şekilde incelenmesini ve yasal gerekliliklerin yerine getirilmesini talep ediyoruz” dedi.

Eymir köylüleri de, çevre ve sağlık konusunda endişelerini dile getirerek, çalışmaların durdurulması ve daha fazla bilgilendirme yapılmasını talep etti.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş