Cezai müeyyideden çekinmiyoruz

İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilçemizde gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerini sıkı denetim altına aldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren İnegöl’de faaliyet gösteren tüm firmaların denetlendiğini belirterek, “Mevzuata uygun olmayan işletmelere cezai müeyyide uygulamaktan çekinmiyoruz” dedi.

Yayınlama: 14.04.2018
687
A+
A-

İnegöl’de faaliyet gösteren Gıda firmaları ile ilgili yapılan denetimler hakkın bilgiler veren İnegöl Gıda,Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Ekren,”Gıda,Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü olarak 2018 yılında gıda denetimlerimize devam ediyoruz. 2017 yılı itibariyle 2830 adet denetim gerçekleştirerek, 2017 yılını kapatmıştık. Bu yıl için hedefimiz 4 bin rakamını tutturmak. 1 Nisan itibari ile denetim sayımız 700 civarındaydı. 2 ekiple bu şekilde denetim gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonraki süreçte de bir ekip daha bu işe takviye yapıp, denetim sayımızı çoğaltmayı hedefliyoruz.Şuanda sorunsuz devam ediyor, İnegöl’de ki işletmelerin büyük bir çoğunluğu 5996 sayılı kanun kapsamında faaliyetlerini yürütüp iyi bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyorlar. Bizde sık sık kontrollerimizi gerçekleştiriyoruz. İlçemizde 2 binin üzerinde işletme mevcuttur, bunların tamamına yakını senede en az 1 kere olmak üzere denetlenmektedir bizler tarafından. Bizim hedefimiz ise üretim yerlerini en az 3 kere, toptan ve perakende yerlerini en az 2 kere olmak üzere denetimlerimizi gerçekleştirmek. Bu şekilde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

 

CEZAİ İŞLEMDEN ÇEKİNMİYORUZ






Cezai işlemler ile ilgili bilgilere veren Ekren,” Bizim 5996 sayılı kanun kapsamında, Türk Gıda Kodeksinde belirlenen standartlar gereğince arkadaşlarımızın denetimleri gerçekleştiriyorlar. Bu denetimler sonucunda, mevzuata uygun olmayan durumlar ile karşılaşılması halinde arkadaşlarımız belli bir yasal süre veriyorlar eksiklerin giderilmesi için, sonra ikinci bir denetim sonrası eksiklerin giderilmemesi durumunda cezai işlem uyguluyoruz. Bunlar işlemin çeşidine göre farklılık gösterebiliyor. Ama biz mevzuata uygun olmayan işletmelere cezai müeyyide uygulamaktan çekinmiyoruz. Çünkü,  sonuçta toplum ve halk sağlığını ilgilendiren bir konu. Halk sağlığı ile ilgili oluşabilecek en ufak bir zafiyete müsaade etmiyoruz, bunlarla ilgilide esnafımızı bu konuda dikkatli olmaya davet ediyoruz. Ayrıca tüketicilerimiz açısından da bakanlığımız ALO 174 Gıda Hattı ile her türlü şikayeti dikkate alıyoruz, bu şikayetler arandığı zaman bize düşüyor. Bizler de bunu 15 gün içerisinde sonuçlandırmak zorundayız. Biz şikayetlerin tamamına yakınını, şikayet bize düştükten ilk 2 gün içerisinde sonuçlandırıyoruz. Bu yönde vatandaşlarımız da hijyen ve sağlık açısından sorunlu olduğunu düşündükleri bir yer ile ilgili ihbarlarını gerçekleştirebilirler. Bizlerde gerekli denetimleri yaparız” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş