FIRTINA YAĞLIK AYÇEKiRDEĞi üRETiCiSiNi üZDü

İlçemizde Yağlık Ayçekirdeği üretimi yapılan alanlarda, geçtiğimiz günlerde yaşanan yağış ve fırtına nedeni ile ciddi zarar meydana geldi.

Yayınlama: 09.08.2017
1.164
A+
A-

İlçemizin çeşitli yerlerinde üretimi yapılan Yağlık Ayçekirdeği, geçtiğimiz gün yaşanan yağışlı ve fırtınalı hava nedeni ile zarar gördü.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Girgin, zararın çok fazla olmamakla birlikle çiftçiyi üzdüğünü belirterek, “Geçtiğimiz yünlerde yağlı hava ve akabinde de fırtınanın çıkması nedeni ile Yağlık Ayçekirdeği dikilen alanlar zarar gördü” dedi.






 

Bu konuda bazı çiftçilerin TARSİM’den yararlanabileceğini belirten Girgin, “Çiftçilerimizden TARSİM sigortası mevcut olanlar, sigortadan yararlanabilecek. Sigortası olmayanlar ise faydalanamayacak. Bu bir afettir sonuçta” dedi.

 

 Meydana gelen zarar hakkında açıklamalarda bulunan Girgin, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: “20 dönümlük arazilerde hemen hemen 1 dönüm tamamen zarar görmüş. Bazı tarlalarda ise hemen hemen %50’ye yakın yerler zarar görmüş” dedi. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş