Gezici fenni muayene hizmeti başladı

Yaklaşık ki yıl önce İnegöl Ziraat Odası’nın öncülüğünde, TÜV Türk Muayene İstasyonu tarafından başlatılan, İnegöl’e bağlı mahallelerde bulunan traktörlere yönelik Gezici Fenni Muayene hizmeti bu yılda devam ediyor.

Yayınlama: 24.01.2018
894
A+
A-

Gündüzlü Mahallesinde başlayan çalışmayla ilgili bilgi veren Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, iki yıl önce başlattıkları Gezici Fenni Muayene uygulamasının Türkiye’ye örnek bir proje olduğunu belirtti.

 

Uygulama kapsamında geçen ilk yıl 2 bin 550, ikinci yıl ise 2 bine yakın traktörün fenni muayenesinin yapıldığını, bu uygulamanın çiftçilerin ayağına giden bir hizmet olduğunu ifade eden Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Bazı mahallelerden yeniden bu konuda talep gelince bir çalışma daha başlattık. TÜV Türk Fenni Muayene İstasyonu yetkilileri ile görüştük. İşbirliği içinde bir çalışmayı yeniden başlattık. Çiftçimiz daha önceden muayene istasyonundan sıra alma ve muayene ettirmek için günlerini harcıyorlardı. İki yıl önce başlattığımız uygulama ile hizmeti ayağa getirdik. Bu yılda böyle bir çalışmaya start verdik. Bugün Gündüzlü mahallemizde başladık. Tahtaköprü, Aşağıballık, Yukarıballık ve Hacıkara Mahallesinde ki çiftçilerimiz Gündüzlü Mahallesinde işlemlerini yaptıracaklar. Bu süreçte yaklaşık 2 bin adet traktörümüzün fenni muayenesini çiftçimizin ayağına gitmek suretiyle gerçekleştireceğiz” dedi.






 

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

Yaz sezonu çiftçilerin devamlı tarlarda çalıştığını belirten Çelik, “Bu sebepten dolayı yine böyle bir uygulama yapma ihtiyacı duyduk. Traktörlerimizin fenni muayenesi geçmiş olabilir. Bu yıl yaklaşık 2 bin tane traktörümüzün fenni muayenesini yapmayı planlıyoruz. Bunu ilk gerçekleştirdiğimiz de çok olumlu tepkiler almıştık ve bu uygulamamız Türkiye’ye model oldu. Daha sonra başka bölgelerde aynı çalışmayı yaptılar. Biz sahadayız, her gün kafamızı yoruyoruz, çiftçi için neler yapabiliriz onun derdindeyiz” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş