Hacı sevimli öğrencilerden büyük başarı

Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri (AGEM) Artırılmış Gerçeklik Eğitim Modeli Projesi TÜBİTAK Bölge Finalinde 2. Oldu.

Yayınlama: 17.03.2018
1.090
A+
A-

Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bilişim Teknolojileri Alanı öğrencileri Arda Esil ve Aziz Mert Durak tarafından geliştirilen AGEM (Artırılmış Gerçeklik Eğitim Modeli) isimli proje TÜBİTAK 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bursa Bölge Finali Yarışmasına katılmaya hak kazandı.

 

AGEM isimli proje TÜBİTAK tarafından 12 Bilim Alanında düzenlenen proje yarışmasında Kodlama alanında Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Eskişehir ve Kütahya illeri arasından ilk 4 proje arasına giren  AGEM projesi, Türkiye genelinde ise Kodlama alanında ilk 59 projeden biri olarak TÜBİTAK bölge finaline davet edildi.






 

Proje danışman öğretmeni Muammer Güler ve öğrenciler Arda Esil ve Aziz Mert Durak, 12-14 Mart tarihleri arasında, Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi Görükle Kampüsünde projelerini sergilemiş ve sunumlarını yaptılar. 15 Mart 2018 tarihinde yapılan değerlendirmeler sonucunda düzenlenen Ödül Töreninde bölge ikinciliğini kazanan öğrencilere düzenlenen tören ile belgeleri ve ödülleri takdim edildi.

 

Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mümin Baygın, Bilişim teknolojileri alan şefi İrfan Tuna bölge ikinciliğini kazanan öğrencileri ve danışman öğretmeni tebrik ederek, başarılarının bundan sonra da devam edeceğini ifade etti.

 

AGEM (Artırılmış Gerçeklik Eğitim Modeli) Projesinden bahseden Baygın, “MEB tarafından FATİH projesi kapsamında öğrencilere ve öğretmenlere tablet bilgisayarlar dağıtılmıştır. 2016 yılı rakamlarına göre 17 milyon 588 bin 958 öğrenci, 993 bin 794 öğretmen mevcuttur. Okulların bir kısmında fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları yoktur. Projedeki amaç eğitimde başarının arttırılması, mobil cihazların sanal bir fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarı olarak kullanılması ile eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması, öğrencilere ve öğretmenlere dağıtılan tablet bilgisayarların eğitimde daha etkin kullanılmasıdır.  Mobil cihaza yüklenen uygulama açıldığında ve kamera daha önceden tanımlanan bir görsele odaklandığında kullanıcıya 3 boyutlu model veya videolar gösterilmektedir. Böylece artırılmış gerçeklik eğitim modeli ile öğrenme daha kolay ve kalıcı hale gelmektedir. Okul ortamında yapılması tehlikeli olan deney ve uygulamalar sanal ortamda öğrencilere gösterilebilmektedir. Biyoloji kitabındaki iskelet görüntüsünün üzerine mobil cihaz kamerası odaklandığında, ekranda iskelet sisteminin 3 boyutlu modeli görüntülenecektir.  Proje hayata geçirildiğinde öğrenci ve öğretmenlerle birlikte toplumun büyük kesimine katkı sağlayacaktır. Ekonomik açıdan da ülkemize faydalı olacaktır” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş