GÜMRÜK VERGİLERİ ARTSIN

Patates hasadının başlamasıyla patates tarlalarındaki hasat çalışmalarını inceleyen Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, çiftçilerin zor günler geçirdiğini ifade etti. İthal edilen tarım ürünlerinin vergilerinin yüzde 135’lerden yüzde 35’e kadar düşürülmesinin çiftçiyi olumsuz etkilediğini belirten Çelik, vergilerin yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

Yayınlama: 05.07.2017
631
A+
A-

Patates ürününü inceledikten sonra açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Patates hasadımız başladı. ilçemizde patatesin önemli bir yeri var. Ama her sene inişli çıkışlı bir grafik sergiliyor. Bu sene de 10 bin dönüme yakın alanda patates üretimi yapılıyor. Patates fiyatları normal durumda. Kilosu 80 kuruş.” Dedi.

 

VERGİLER ARTSIN






Gümrük vergilerinin düşürülmesine tepki gösteren Çelik, “İthal edilen tarım ürünlerinin vergilerinin yüzde 135’lerden yüzde 35’e kadar düşürülmesi ile ilgili açıklamalarda bulunmuştuk. Biz bu işten sıkıntı duyuyoruz. Yalnız başımıza kalmış gibi bir pozisyondayız. Türkiye kendine yeten bir ülke diyoruz ama öteki taraftan da tam tarım ürünlerinin hasadının yapıldığı şu günlerde tarım ürünlerine uygulanan Gümrük vergilerini indiriyoruz. Bu durumun düzeltilmesini istiyoruz. Kurbanlık hayvanlar için yatırım yapan üreticilerimiz var. İthal hayvan getiriyorsunuz fiyatta hiçbir indirim yok. yani bizim üreticimize zarar verirken, tüketiciye de hiçbir katkısının olmadığını görüyoruz. Gerçekten bu enflasyonun sorumlusu değiliz. Enflasyonun tarıma bağlanması yanlış bir şey. Tarım bakanımızın da bu konuda el atmasını bekliyoruz. İnegöl mobilyası, sanayi, Oylat’ıyla gurur duyuyoruz ama aynı zamanda kullanılabilir 300 bin dönüm alanda tarım yapmaya çalışıyoruz. 20 bin çiftçimiz var. Her gün sıkıntılar yaşıyoruz. Tarımda hata yapma şansımız yok. Hükümetin bin günde bin gölet çalışması var. Her yere barajlar, göletler yapıyorlar. Babasultan Barajı bitmek üzere. Bunların yanı sıra çiftçimiz, sıkıntılara rağmen tarımı bırakmıyor. Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz; tarım ürünlerinde gümrükte uygulanan vergilerin eskisinden daha da yukarıya çıkarılmasını istiyoruz.” Diye konuştu.

 

BURSA MİLLETVEKİLLERİNE TEPKİ

Tmo’nun gelmesi için Bandırma’da çalışma yaptıklarını aktaran Çelik, “Toprak Mahsulleri Ofisini Boğazköy mahallesinde açacaktık. Fakat meyilli zemin istedikleri için olmadı. Söylemiş mahallesinde kuruldu. Alımlar başladı. Bu çalışmalarda bize milletvekilimiz Hüseyin Şahin destekçi oluyor. Bursa’da 18 milletvekilinden bir tek Hüseyin Şahin mi var? Ötekileri nerelerde? Nerede geziyorlar. 18 milletvekili bizim taleplerimizi dinlese sorunlarımız daha güzel çözülür. Tarım sıkıntıda. Bu sorunun giderilmesi daha önemli.” İfadelerini kullandı.

 

7. ÜLKEYDİK, ŞİMDİ 27.

Patates üreticisi Zakir Onan ise, “Çiftçi can çekişiyor. Çiftçiler, kredi batağında. Gümrük vergilerinin düşürülmesi maalesef çiftçiyi perişan etti. Çiftçinin hali perişan. Dünyada kendi kendine yeten 7’nci ülkeydik, maalesef şimdi 27. Ülke durumuna düştük. Önlemler alınmazsa yiyecek bir şey bulamayız.” Dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş