HARiTA HER GEÇEN GüN GENiŞLiYOR

Hayat Eve Sığar uygulamasında her geçen gün İnegöl’de koronavirüs rakamları artıyor. Harita tamamen kırmızıya dönerken, kırmızı alanın dışında kalan bölümlerin de 1 hafta içinde tamamen kırmızıya dönüşmesi, durumun ciddiyetini ortaya koyuyor.

Yayınlama: 19.11.2020
1.112
A+
A-

Çin’in Wuhan şehrinde başlayan ve pandemi merkezi olan Wuhan olan yeni tip Koronavirüs Kovid-19, dünyanın geneline yayıldı. Yayılımın ardından pandeminin ana merkezi ise Avrupa oldu. Avrupa’nın genelinde Kovid-19 vakalarında sürekli artış olurken, ülkemizde de buna paralel olarak artışlar devam ediyor.

 

Geçtiğimiz gün Türkiye genelinde bir günde ölüm rakamları yeniden üç haneli rakamlara çıktı.






 

İlçemizde de ölümler ve koronavirüs enfekte sayısı sürekli artıyor. Bir haftalık aralıklarla Hayat Eve Sığar uygulamasının iki haritası, durumun vahametini de gözler önüne seriyor.

 

İki hartanın ana hatları birbirine benzerken, özellikle yuvarlak içine alınan noktaların da kısa süre içerisinde tamamen kırmızıya dönmesi, tedirginliği de arttırıyor.

 

ÖLÜMLER ARTTI

Öte yandan koronavirüs nedeni ile ölümlerde artıyor. Durumu ağırlaşan hastalar yoğun bakıma alınırken, yoğun bakımda boş yer bulunmuyor. Yoğun bakımdan şimdiye kadar ise çok az kişi koronavirüsü atlatarak hayatına dönebildi. İnegöl’de yoğun bakım tedavisi gören birçok vatandaş ise hayatını kaybetti.

 

TEDBİRLERE UYALIM

Koronavirüs aşısının bulduğuna ilişkin ulusal basına da yansıyan haberlerin ardından uzmanlar uyarılarda bulundu. Enfekte olmamak için vatandaşların tedbirlere uyması gerektiğini ifade eden uzmanlar, aşının ülkemize ulaşmasının 1-2 yılı bulabileceğini bu nedenle de insanların rehavete kapılmadan tedbirlere uyum sağlaması gerektiğini ifade etti.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş