‘Hayra adanmış gönüller’ ile İnegöl’den Afrika’ya gönül köprüsü

Yayınlama: 02.06.2024
192
A+
A-

Nezir Derneği İnegöl Gönüllü Temsilcisi Ceyhan Sanal, derneğin yurt içi ve yurt dışı hisse bedellerinin açıklandığını ifade etti. Sanal, ayrıca İnegöl’den iki kişinin Kurban Bayramı için Tanzanya’ya gideceğini ve burada kurbanların kesilmesinin ardından et dağıtımı gerçekleştireceğini ifade etti.

‘Hayra adanmış gönüller’ sloganı ile yola çıkan, yurt içi ve yurt dışı programları ile mazlum gönüllere dokunmaya devam eden Nezir Derneği’nde Kurban Bayram öncesi yurt içi ve yurt dışı hisse bedelleri açıklandı.

Yapılan açıklamada, yurt dışı hisse bedeli 4 bin lira, yurt içi hisse bedeli ise 11 bin 250 lira olduğu belirtildi.

Öte yandan İnegöl’den birçok vatandaş, yurt dışı kurban kesimine destek olmak için Nezir Derneği’ne yoğun ilgi gösteriyor. Kurban kesimi için İnegöl’den iki kişinin de Tanzanya’ya gideceği ve ülkedeki mazlum bölgelerde kurban eti dağıtacağı öğrenildi.






İNEGÖL’DEN 2 KİŞİ TANZANYA’YA GİDİYOR

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Nezir Derneği İnegöl Gönüllü Temsilcisi Ceyhan Sanal;

“Dünyanın dört bir yanında bildiğiniz üzere mazlum gönüllere dokunmak için ‘Hayra adanmış gönüller’ sloganı ile çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile kurban hisse bedelleri de dernek merkezimiz tarafından açıklandı. İnegöl’de gördük ki, insanların yurt içinde kurban kesmesine rağmen yurt dışı kurban hizmetlerine de destek veriyor. Bu anlamda bağışçılarımızdan Allah razı olsun. Nezir Derneği yurt dışı kurban kesimine İnegöllüler yoğun destek vermeye devam ediyor. İnşallah kurbanların kesimi ve dağıtımı için İnegöl’den Tanzanya’daki mazlum gönüllere dokunabilmek adına bayram öncesi iki kişi olarak bu ülkeye gideceğiz” ifadelerini kullandı.

BİRÇOK NOKTADA KURBAN KESİM VE DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Konuşmalarını sürdüren Sanal, sadece Tanzanya değil birçok bölgede kurban kesim ve dağıtımının gerçekleştirileceğini belirterek;

“Nezir Derneği olarak sadece Tanzanya değil, birçok noktada kurban kesimi ve dağıtımı gerçekleştirilecek. Hem yurt içi hem de yurt dışında ‘hayra adanmış gönüller’ ile mazlum coğrafyalara ulaşacağız inşallah” dedi.

ONLİNE BAĞIŞ ADRESİ

Sanal, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Online kurban bağışı yapmak isteyen İnegöllü vatandaşlarımız https://nezir.org/bagis?tab=kurban bu adresten bağışlarını yapabilir. Ayrıca 0216 420 76 76 telefon numarasından Nezir Derneği hizmet alanı ile ilgili bilgiler alabilir”

NEZİR DERNEĞİ

“Nezir Derneği başta ülkemiz olmak üzere gönül coğrafyamızın mahzun beldelerinde bulunan ihtiyaç sahiplerine destek olmak, onların yaralarını sarıp sorunlarını gidermek amacıyla 2023 yılında kurulmuş bir insani yardım kuruluşudur.

Savaş, doğal afet, salgın vb. gibi durumlarla karşı karşıya kalan insanlara acil insani yardım ulaştıran Nezir Derneği, yardımı ulaştırırken hiçbir şekilde din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı gözetmeden çalışmalarını şeffaf ve sürdürülebilir bir anlayışla yürüten uluslararası bir sivil toplum kuruluşudur.

Ülkemizin afet kuşağında yer alması ve dünyanın pek çok coğrafyasında yaşanan doğal afetlerin getirdiği insani acının hafifletilmesi için doğal afetler ile mücadele kapsamında arama kurtarma, beslenme ve psikososyal destek alanlarında projeler yürüten, eğitim ve tatbikatlar düzenleyip afet öncesi, sırası ve sonrası için stratejiler geliştiren bir yardım kuruluşudur”

 AMACIMIZ

“Başta ülkemiz olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun ihtiyaç sahibi bireylere insani yardım ulaştırmak. Hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında bir köprü vazifesi görüp, vakıf medeniyetimizin modern bir tezahürünü ortaya çıkarmak. Geçmişimizden aldığımız ilham ile yardım kavramının önemini bilen, yardımlaşma duygusunu kalplerinde yaşayan profesyonel gönüllülerin sayısını arttırmak. Temel ilke ve değerlerimiz çerçevesinde yardıma muhtaç olmuş yetim, öksüz, ihtiyaç sahibi, göçmen ve muhacirlerin ihtiyaçlarını karşılamak ve onların topluma katkı sunmalarını sağlayacak projeler inşa etmek. Nitelik ve nicelik anlamında sahip olduğu yüksek gönüllü kitlesi, uluslararası güçlü paydaş ağı, sürdürülebilir ve şeffaf yönetim anlayışı ile alanında saygın bir insani yardım kuruluşu haline gelmek”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş