Hediyelerle ısındılar

İnegöl Gençlik Merkezi ve Elit Grup Koleji, Sosyal Uyum Projesi kapsamında Suriyeli 50 çocuğa kış günlerinde onları sıcak tutacak botlar hediye etti.

Yayınlama: 19.01.2018
593
A+
A-

Gençlik Merkezimizde Sosyal Uyum Projesi kapsamında ağırlanan 50 Suriyeli çocuğa, Elit Grup Koleji katkılarıyla bot hediye edildi.

 

Botlarını alan Suriyeli miniklerin mutluluğu gözlerinden okunurken, yapılan bu etkinlik nedeni ile minikler Gençlik Merkezi’ne teşekkür etti.






 

Akhisar TOKİ’de bulunan İnegöl Gençlik Merkezi, 2015 Yılı’nın Haziran ayından itibaren Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

 

Gençlik Merkezinde ücretsiz olarak 7 ile  29 yaşa kadar gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve ahlaki yönden gelişimlerini destekleyen çalışmalar ve etkinlikler düzenleniyor.

 

Gençlerin boş zamanlarını kendileri ve çevreleri için faydalı bir şekilde geçirmelerini ve zararlı ortamlardan uzak durmalarını sağlamak amacıyla sene boyunca çeşitli eğitim ve etkinlikler yapılıyor.

 

Gençlik Merkezi, ‘Her Yerde ve Gençlerin İyilik Ağacı’ çalışmalarıyla en uzak köy okullarında okul boyama gibi çeşitli gönüllülük çalışmaları ve etkinliklerle gençlere ulaşarak, ‘Kitap Okuma Halkaları’yla gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırıyor.

 

Gençlik Merkezi ayrıca değerler eğitimi kapsamında temel dini eğitim, ahlak ve görgü kuralları, Peygamberler tarihi ve uygulamalı namaz eğitimleri veriyor. Dini ilimler atölyesi kapsamında Kur’an-ı Kerim dersleriyle öğrencilerin sure ezberlemeleri ve tecvidli Kur’an-ı Kerim öğrenmeleri sağlanıyor. Bunun yanında öğrencilerin el becerilerini ve sanatsal yönden gelişimlerini desteklemek adına kız öğrencilere el sanatları ve hat, erkek öğrencilere ise filografi dersleri veriliyor. Dil eğitimi olarak İngilizce derslerinde düzenlenen çeşitli aktivite ve oyunlar ile çocukların eğlenerek öğrenmeleri sağlanıyor. Eğitimlerin yanı sıra gençleri fiziksel ve sosyal yönden destekleyen yüzme, at binme, piknik ve kültürel gezi olanakları da sunuluyor. 2018 Yılına kadar Gençlik Merkezi’nde 3200 üye bu hizmetlerden faydalanma imkanı buldu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş