Hem ağladılar hem de mutlu oldular

Endonezya’da iki yıl önce tanışan ve evlenmeye karar veren Endonezyalı genç ile İnegöllü genç kız, İnegöl’de video konferanslı nikâh töreni ile dünya evine girdi.

Yayınlama: 12.11.2021
1.548
A+
A-

İnegöl’de oturan 23 yaşındaki Edanur Yıldız, Türkiye’de öğrenim gören Endonezyalı gençlerin düzenlediği “Mentari Dari Turki” programı kapsamında 2019’da bu ülkeye gitti.

 

Cambi kentinde kafe işleten 28 yaşındaki Muhammad Mutawalli Asshidiqiy ile tanışıp arkadaş olan Yıldız, bir süre sonra Türkiye’ye döndü.






 

Sosyal medya üzerinden görüşmeye devam eden ikilinin arkadaşlıkları, aşka dönüştü.

 

Evlenmeye karar veren gençler, durumu ailelerine anlattı. Endonezyalı genç, ailelerinin onay vermesi üzerine nikah için tek başına İnegöl’e geldi.

 

Genç çiftin nikâhını İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban kıyarken, nikahı video konferans yolu ile damat Asshidiqiy’nin babası Muhammad Sidiq Asshidiqiy (56) ile annesi Erma Dahlan (48) da takip etti.

 

Nikah akdinin ardından açıklamalarda bulunan Edanur Yıldız, şu ifadeleri kullandı:

 

“Çok mutluyum. Mevlana’nın dediği gibi; ‘Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir’. Biraz zor bir süreçti. Ülkeler uzak olduğu için ailesi de gelemedi. Hem nişana hem de düğüne gelemediler, pandemiden dolayı ve ailesinin maddi durumu da çok iyi değil. Biraz zor oldu ama Allah kolaylık veriyor”

 

Ailesi yanında olmadığı için gözyaşlarına hakim olamayan Endonezyalı genç Asshidiqiy ise,

 

“Çok mutluyum ama bir o kadarda üzgünüm ailemden uzak olduğum için. Ailem burada değil, sadece video görüntülü bize görebiliyorlar. Şuan babam hasta olduğu için üzgünüm. Evlendiğimiz için çok mutluyum” dedi.

 

Endonezyalı Muhammad Mutawalli Asshidiqiy’nin İnegöl’deki nikah törenine Bursa’da eğitim gören Endonezyalı öğrenciler de katıldı.

 

Bursa’da üniversite eğitimi gören Ahmad kharisma Luhur (22) ve Rahmawati Kaulika (24), genç çifte mutluluklar diledi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş