HIRiSTiYAN GELENEĞi

Hıristiyan geleneği olan 14 Şubat Sevgililer Günü’nü nedeni ile vatandaşların bilinçlenmesi adına açıklamalarda bulunan Araştırmacı İlahiyatçı Hakan Diricanlı, Sevgililer Günü’nün İslam’da yeri olmadığını ve toplumun kesinlikle bu Hıristiyan kültürünü yaşamayı reddetmesi gerektiğini ifade etti.

Yayınlama: 13.02.2019
983
A+
A-

Diricanlı, Müslüman toplumun kesinlikle bu gibi Hıristiyan kültüründen kaçınmalarını ve onlara benzemekten uzak durmaları gerektiğini belirttiler.

 

HANGİ HIRİSTİYAN VE YAHUDİ KADİR GECEMİZİ KUTLUYOR?






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Araştırmacı İlahiyatçı Hakan Diricanlı, “Öncelikle sevgililer günü hakkında bilmemiz gereken tek şey var o da dinimizde yer almadığıdır. Sevgililer gününün rahipler tarafından belirlendiği ve bunu zinayı örtbas için sevgililer günü diye adlandırdıklarını bilmek gerekir. Onun için bunun iyi araştırılması gerekir. Bunun gibi birçok hadisede gayrimüslimlere benzememek için uzak durmamız gerekir. Peygamber Efendimiz (S.A.V.), “Kim ki bir kavme, bir topluluğa benzerse, o kavimdendir, o topluluktandır” demiştir. Onun için biz Müslümanlar, eğer ki Müslüman olmayan toplumlara özenirsek, Peygamber Efendimizin Hadis-i Şeriflerine muhalif etmiş oluruz. Onun için bu gibi günlerden uzak kalmak gerekir. Dinimizde kötü bidat bile sayılmayan bu günü kesinlikle kutlamamız gerekir. Ve bunun yanı sıra hayatımızda bir tek sevgili varsa, hem erkek hem de kadın tarafından bakıldığı zaman, kişinin eşi olması gerekir” şeklinde konuştu.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş