HUTBEDEN ‘GüVENLiK’ ÇAĞRISI

İshakpaşa Camii’nde geçtiğimiz gün Cuma Namazı sırasında Hutbe’den mikrofon sesinin kısılması nedeni ile cami dışında bulunan vatandaşlar Hutbe’yi dinleyemedi. Vatandaşların tepkisi üzerine hutbenin sonunda vatandaşlara çağrıda bulunan İshakpaşa İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş, “İshakpaşa Camii’miz İnegöl’ün tarihi mekanlarından biridir. Burada bir güvenlik görevlisinin bulunması lazım. Bıraktığımız gibi mikrofonları bulamıyoruz. Mikrofonları kurcalıyorlar. En önemli zamanda ise mikrofonlar çalışm

Yayınlama: 26.07.2019
568
A+
A-

Geçtiğimiz gün İshakpaşa Camii’nde mikrofon arızası nedeni ile vatandaşlar hutbeyi dinleyemedi. Duruma tepki gösteren vatandaşlara ise İshakpaşa İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş çağrıda bulunarak, ‘Güvenlik’ konusunu tekrar gündeme getirdi.

 

Her cuma namazı olduğu gibi, geçtiğimiz gün de İshakpaşa Camii Cuma Namazı nedeni ile tıklım tıklım doldu. Cami içerisinde kendisine yer bulamayan bir çok vatandaş ise namazını cami dışında eda etti.






 

Hutbeye çıkan İshakpaşa Camii İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş, mikrofonun arızalanması nedeni ile mikrofonsuz bir şekilde vatandaşlara hitap etmeye başladı. Bu arada dışarıda bulunan vatandaşlar, duruma tepki göstererek, ses gelmediğini ifade etti.

 

Durumun farkında olan İmam Memiş ise, hutbenin sonuna kadar durumu idare etti. Hutbenin sonunda vatandaşlara durum ile ilgili çağrıda bulunan Memiş, “İshakpaşa Camii’miz İnegöl’ün tarihi mekanlarından biridir. Burada bir güvenlik görevlisinin bulunması lazım. Bıraktığımız gibi mikrofonları bulamıyoruz. Mikrofonları kurcalıyorlar. En önemli zamanda ise mikrofonlar çalışmıyor. Mezar taşları kırılıyor, türbenin kapısı kırılıyor, işportacı dilenci cirit atıyor. Daha önce bir çok kez güvenlik bulunması için çağrıda bulunduk. Artık yetkililere bu durumu bireysel olarak hepimiz aktarmalıyız” dedi.

 

Namazın ardından konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Memiş, İshakpaşa Camii’ne sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek, “Bildiğiniz gibi Sakal-ı Şerif’i cami içerisinden iki defa çalmaya kalkıştılar. Bu konuda tepki göstererek güvenlik burada şart dedik. Akabinde de biliyorsunuz türbenin kapısını kırdılar. Cami çevresini zaten herkes biliyor. Mezar taşları bakımsızlıktan dökülüyor. İnegöllülerden rica ediyorum. Bu bizim tarihimiz. Lütfen herkes elini taşın altına koysun. Tarihimize sahip çıkalım” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş