İİT Zirvesinde Erdoğan’dan Tarihi Çağrı: Kudüs’ü Filistin’in Başkenti Olarak Tanımaya Çağırıyorum

İİT, Türkiye’nin ev sahipliğinde olağanüstü toplandı. Zirvenin açılışında konuşan Erdoğan “Kudüs kararı tarih önünde hükümsüzdür. Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak tanımaya çağırıyorum” dedi.

Yayınlama: 13.12.2017
829
A+
A-

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), ABD Başkanı DONAL TRUMP’ın KUDÜS’ü İSRAİL’in başkenti olarak tanıma ve ABDBüyükelçiliğini TEL AVİV’den KUDÜS’e taşıma yönündeki planını açıklamasının ardından dönem başkanı TÜRKİYE’nin ev sahipliğinde olağanüstü toplandı.

Cumhurbaşkanı RECEP TAYİP ERDOĞAN, zirvenin açılışında konuştu. Erdoğan ABD Başkanı TRUMP’ın kararının hükümsüz olduğunu bir kez daha söyledi, İSRAİL’i ise işgal ve terör devleti olarak nitelendirdi. Erdoğan “Kudüs’ü, FİLİSTİN’in başkenti olarak tanımaya çağırıyorum” dedi.

DÜNYA İZLEDİ






Erdoğan’ın konuşmasını Al Jazeera English gibi dünya televizyonları canlı yayınla ekrana getirdi. Uluslararası haber ajansları ise birçok cümleyi ‘son dakika’ olarak abonelerine duyurdu.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

“BİRKAÇ DAKİKA DOLAŞAN HERKES İŞGALİ ANLAR”

“Bugün burada İslam’ın ilk kıblesi ve El Aksa’nın şehri KUDÜS’ümüzün tarihi statüsüne yapılan tecavüzü ele almak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Davetime icabet ederek, Müslümanlarla birlikte tüm insanlık için tarihi önemi olan toplantıya iştirakiniz için her birinize teşekkür ediyorum. ABD’nin Başkanı uluslararası hukuku hiçe sayarak KUDÜS’ü İSRAİL’in başkenti olarak tanıdığını açıklamıştır. Hiç uzun söze gerek yok, KUDÜS’te bu kadim şehrin sokaklarında birkaç dakika dolaşan herkes orasının işgal altında olduğunu anlayacaktır.

 

 

 

“KARARI HÜKÜMSÜZ İLAN ETTİK”

Amerika’nın bu hukuksuz kararına sadece KUDÜS’ü işgal altında tutan İSRAİL destek vermiştir. Bu gayri meşru kararı kabul etmeyen tüm ülkelere teşekkür ediyoruz. Sayın Papa dahil olmak üzere şu ana kadar yaptığım tüm görüşmelerde KUDÜS ile ilgili bu kararlı duruş teyit edilmiştir. İslam ülkeleri de ABD’nin KUDÜS’le ilgili kararını külliyen reddetmiştir. Zirve dönem başkanı olarak, dünya kamuoyuna çağrıda bulunarak bu kararın vicdan, hukuk, ahlak ve tarih önünde hükümsüz olduğunu ilan ettik. Bu karar her şeyden önce barıştan yana tavır koyan, barışı isteyen taraf olduğunu defalarca ispatlayan Filistinlilerin cezalandırılmaları anlamına geliyor.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş