iMOSPAK’tan kan bağışı

İnegöl Mobilya Satış ve Pazarlama Komitesi (İMOSPAK) yönetimi, Kan bağışına dikkat çekmek adına heykelde kurulan Kızılay aracına gelerek tüm üyeleri ile birlikte kan bağışında bulundu.

Yayınlama: 30.08.2018
1.112
A+
A-

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın da katılım gösterdiği organizasyonda heykel önüne kurulan Kızılay aracında İMOSPAK yetkilileri kan bağışına dikkat çekmek adına kan bağışında bulundular.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İMOSPAK Başkanı Serhat Gürel, “Beş dakikalık bir kan bağışı bir dakikalık ihtiyacı karşılıyor. Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Hayat kurtarmak hepimizin kanında var. O yüzden kan bağışının yanı sıra kök hücre bağışı ve organ bağışları da yapmayı ihmal etmeyelim ve korkmayalım hayat kurtaralım” dedi.






 

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, “İMOSPAK yetkililerinin ortaya koymuş oldukları bu sorumluluktan dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Kan bağışı yapmak belki bağışlandığı anda çok dikkat çekici olmaya bilir ama gerçekten kana ihtiyacınız olduğunda bu olayın ne kadar önemli olduğunu ne kadar kıymetli olduğunu yaşayarak öğreniyorsunuz. Ancak Allah kimseyi kan ihtiyacı duyan durumuna düşürmesin. Dolayısıyla bu ihtiyacın giderilmesi de vakti zamanında toplanan kan rezervleri ile ihtiyaçlara cevap veriyor. İnsan vücudunda tekrarlana bilen çoğala bilen verdiğinizde de sizde herhangi bir eksiklik olmasını kenara bırakın hücrelerin yenilenmesini ve vücudun tazelenmesine katkısı olduğunu biliyoruz. Yapmış oldukları bu sosyal farkındalık çalışması çok yerinde ve isabetli bir karar olduğunu düşünüyorum. Kendilerini bu davranışlarından ötürü kutluyorum. Tüm STK’larımıza ve vatandaşlarımıza örnek olmasını temenni ediyorum. Gerçekten Kızılay kuruluşuda yıllardır bu süreci özellikle kendi bünyesinde tekrarlayan nerede bir kan ihtiyacı varsa hemen anında oraya ulaşan ulaştıran bir kuruluştur vatandaşlarımız güvenerek gelip burada doktor ve hemşireler eşliğinde hijyen bir ortamda kanlarını bağışlayabilirler” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş