İNDİRİM FESTİVALİ COŞKULU TÖRENLE BAŞLADI

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, bu yıl kurulan Ertuğrulgazi Caddesi Mobilyacılar Derneği’nin ilk kez düzenlediği Mobilya İndirim Festivali’nin açılışı için İnegöl’e geldi. 30 yıllık geçmişe sahip Ertuğrulgazi caddesindeki showroomlarda yüzde 30 ila yüzde 50 arasında indirimler sağlanıyor.

Yayınlama: 14.10.2017
730
A+
A-

Geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlenen programa, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, belediye başkan yardımcıları, İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, İnegöl Ertuğrulgazi Caddesi Mobilyacılar Derneği Başkanı Bahadır Bayraktar ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda mobilyacı katılım gösterdi.

 

Törende konuşan Ertuğrulgazi Caddesi Mobilyacılar Derneği Başkanı Bahadır Bayraktar, “Osmanlı’nın beşiği, Türkiye’nin parlayan yıldızı, en büyük ilçesi, mobilyanın başkenti, Ortadoğu ve Balkanların mobilya vitrini olan caddemize hoş geldiniz. İnegöl’de yaklaşık 100 yıl önce başlayan ağaç dostluğumuz zaman içerisinde sanat, teknoloji ve esnaflık kültürüyle birlikte bu günlere geldi. Bu süreç içerisinde yaptığımız çalışmalarla mobilya vizyonuna değer kattık, öncülük ettik. Gelecekte bu liderliğimizin sürmesi için çalışıyoruz. Caddemiz, bundan 30 yıl önce esnafların mobilya mağazaları kurmasıyla hayat buldu. Tamamı mobilyacılardan oluşan Türkiye’ye örnek bir caddeyiz. Şehrimizin yöneticilerinin bizlere kattıkları vizyonla bu günlere geldik. Derneğimizin kurulduğu günden itibaren birliğimizi, beraberliğimizi, örnek STK oluşumuzu, Türkiye’de örnek olan bir caddenin dernekleşmesi oluşumuna katkısı olan herkese teşekkür ederim. İnşallah şehrimizin gelecek vizyonunda bir ilke daha imza atmak istiyoruz. Burayı çağdaş, gelecek 30 yıllara örnek olacak bir açık AVM’ye dönüştürmek istiyoruz. Gelecek çalışmalarımızda önemli yere sahip bu programımızda sizleri görmekten çok mutluyuz. Bize ve şehrimize olan desteğinizin devam etmesini temenni ediyoruz” dedi.






 

İNEGÖL MOBİLYACISI ARAŞTIRIYOR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “İMOS Başkanımız hafta içinde beni arayarak Başbakan Yardımcımızla irtibat kurmamızı talep etti. Kendisini aradığımızda yurtdışında olacağını öğrendik. Mobilya festivali ile alakalı çağrıda bulunduk. Hamdolsun krizlerin, sorunların konuşulduğu bir ortamda İnegöl mobilyacısı araştırıyor, geziyor, fuarlar ve festivaller yapıyor ve sektörün önünü açmaya çalışıyor. Bu manada Sayın Başbakan Yardımcımızın katılımıyla açılışın startını veriyoruz. Rahmetli babam 1980 senesinde 7. Sokakta bir arsa almıştı ve rahmetli annem beni oraya getiriyordu. Karşısı ayçekirdeği tarlasıydı. Burayı yatırım amaçlı aldım demişti. Annem de ‘Buradan yer mi alınır’ diye çıkışmıştı. Şuan buralar İnegöl’ün en özel noktalarından biri oldu. İnegöl çok gelişti, farklı mobilya mağazaları oldu ama Ertuğrulgazi Caddesi kendini yeniliyor, yeni vizyonlar koyuyor. Belediye Meclisi olarak burayı Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi olarak değiştirdik. Bugün onun da törenini yapıyoruz. Kat edeceğimiz çok mesafe var. MODEF EXPO’nun açılışını yapacağız. Türk mobilya sektörüne, ihracatımıza çok büyük değerler katacak. İnegöl’ün saklı kalmış değeri olan turizmi de canlandırmamız lazım. Belki vize problemleri, Irak, Suriye konuşuluyor ama Türkiye bölgesinde 80 milyon nüfusuyla dimdik ayakta. Cumhurbaşkanımızın çizdiği hedef doğrultusunda herkes el birliği ile maddi manevi katkılarla hedefine hızlı şekilde devam ediyor. Bu noktada İnegöl ve Bursa’mıza verdiğiniz destek ve katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Rabbim emeğinizi zayi etmesin. Burada çok önemli markalar var. Mobilya ve ağaç sektöründe 30 bin istihdam var. Bunları artırıp daha ileriye taşımak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

İNDİRİM FESTİVALİ

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’da, “Bugün İnegöl’de tam da mobilya fuarı öncesi çok güzel bir etkinlikte bir araya geldik. İnegöl, Bursa’mızın önemli ilçelerinde bir tanesi. Mobilyası, tarımı, kültürü, turizmi ile Türkiye’nin önemli merkezlerinden bir olma yolunda ilerliyor. Mobilyacı esnaflarımızın bir araya gelerek yaptıkları bir güzellik var. Nerede hareket orada bereket derler. Mobilyacı 100 esnafımız bir araya gelerek bu caddede bir festival düzenleme kararı aldılar. İnsanımız, sektörümüz ve milletimiz için iç aydınlatan bir etkinlik. Ertuğrulgazi Caddesi esasen mobilyanın İnegöl’de doğduğu bir caddedir. Belediye Başkanımız esnafımızın talebi doğrultusunda Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi ibaresini ekleyerek farkındalık katmışlar. Çok modern bir görüntüyü yansıtan mobilya merkezini andıran bir caddedeyiz. İnegöl, nüfusu, istihdam potansiyeli, sanayisi ile gerçekten önemli katkılar sunuyor. İnegöl’de bin 600 mobilya firması var ve 30 binin üzerinde istihdam sağlıyorlar. 30 bin çalışanın hiçbir şekilde maaşının asgari ücret seviyesinde olmadığı ve buna rağmen İnegöl’de işsizliğin sıfır olduğu, ara işçilere de çok fazla ihtiyaç duyulduğu bir yer. Mesleki teknik merkezlerimiz ve okullarımızda ihtiyaç duyulan ara eleman statüsündeki kardeşlerimizi İnegöl’ümüze, Bursa’mıza kazandırmaya devam edeceğiz. İnegöl 1 milyar dolarlık ticaret hacmi ile önemli bir merkez. Hükümet olarak, yerel yönetimler olarak bu alanda yapılacak tüm faaliyetlere destek verdik, desteğimizi artırarak sürdüreceğiz.” Dedi.

 

BU COĞRAFYADA 1000 YILDIR VARLIK GÖSTERİYORUZ

Türkiye’nin önemli günlerin içerisinden geçtiğini aktaran Çavuşoğlu, “Güney sınırımızın kuşatılmasıyla ilgili bir konuyla karşı karşıyayız. Batı ülkelerinden iç siyasetimize yönelik alınan kararlar var. Türkiye’nin muhatap kaldığı bu uygulama ve kararların sebebini biliyoruz. Türkiye, insan kapasitesi, stratejik konumu ile çok büyük bir potansiyel. Böyle olunca güçlü bir Türkiye’nin olması, kendi iddia ve tezlerini ortaya koyan bir Türkiye olması bazılarının fikirlerini, öngörülerini etkiliyor. Bu coğrafyada 1000 yıldır varlık gösteriyoruz ve ilelebet devam ettireceğiz. Toplumun her kesimi bu çerçevede kendi üzerine düşen rolü alıp ülkenin menfaatine hareket ediyor. Bu çerçevede olmakta büyük fayda var. Daha önce mobilya sektörüyle ilgili bir KDV indirimi yapmıştık. O sona ermiş oldu ama esnaflarımız bir araya gelip KDV indirimini nasıl devam ettirebilirizi tartışıp bir indirim festivali düzenlediler. Buradaki mağazalarımızdan alışveriş yapacak olan tüketicilere yüzde 50’ye varan indirimler sağlanacakmış. Tüm Türkiye’ye sesleniyorum. İnegöl, mobilyanın en iyisini üreten bir yer. Onun için düğün zamanını, bahar dönemini beklemeyin, geleceğe yatırım yapın, en iyisini alın, İnegöl’e gelin.” İfadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş