İnegöl eğitimine yeni soluk; ‘Özel Selanik Koleji’

İnegöl’de eğitim tecrübesi bulunan eğitmenler tarafından İnegöl’e kazandırılan Özel Selanik Koleji, görkemli açılış töreni ile eğitim hayatına, ‘Merhaba’ dedi.

Yayınlama: 26.08.2021
1.033
A+
A-

Özel Selanik Koleji, 6 Eylül Caddesi üzerinde eğitim hayatına görkemli açılış töreni ile ‘Merhaba’ dedi. Açılış törenine Belediye Başkanı Alper Taban, Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, MHP İnegöl İlçe Başkanı Aytekin Torun ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Selanik Koleji Kurucusu Yunus Karabacak, şu ifadeleri kullandı:






 

“1911 Yılında Ömer Seyfettin adından genç bir arkadaşımız, ben arkadaşım diyorum çünkü biz onunla yol arkadaşlığı yapıyoruz. Genç Kalemler adlı bir dergi yayımlandığında ilk makalesini isimsiz ve imzasız olarak yayımladı. Bu makalede Osmanlı Devleti’nin, Türk toplumunun içine düştüğü durumdan duyduğu rahatsızlıktan bahsediyor. Ömer Seyfettin’in fikir arkadaşları Ziya Gökalp ve Ali Canip Yöntem ile beraber aldıkları bu makalede, öze dönüşten, milli manevi değerlerden ve bu ülkenin kurtuluşunun doğuda ya da batıda değil, özde olduğundan bahsedildi. Burada ortaya atılan bu fikir, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilk adımıdır. Temellerinin atıldığı ilk gündür. Bir öğretmen olarak kendime örnek aldığım Ömer Seyfettin’in yolundan gitmekten gurur duyuyorum ve biz de Selanik Koleji olarak Nisan 2021’de İnegöl’de ilk adımımızı attık ve 26 Ağustos’ta, Anadolu’nun Türklere kapılarını açtığı Malazgirt Zaferi’nin yıldönümünde bizler de sizlere kendimizi tanıtmak istedik”

 

Selanik Koleji Müdürü Özdemir Varol ise,

 

“İnegöl’e yeni bir okul kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Biz de İnegöl’de eğitimde doğru işlet yapmak adına, İnegöl’ü eğitim anlamında kalkındırmak adına, böyle vizyonel, yenidünyaya dönük, uluslararası evrensel ahlak ilkelerine inanmış, sadece bulunduğu ülkenin vatandaşı değil, dünya vatandaşı yetiştirmeyi amaçlayan bir okulun adımını atmanın heyecanını yaşıyoruz. Bundan da onur ve gurur duyuyoruz. Okulumuza 32 civarında dersliğimiz var. Tabi ki dersliklerimizin hepsini açmıyoruz. Fakat biz sadece 20 tanesini derslik olarak kullanmayı amaçlıyoruz. Bunun yanında iç ve dış kaynaklar olarak 10 tane kulüp, 5 tane profesyonel atölyeyi bünyemize ekledik. İnegöl halkına büyük bir teşekkür borçluyuz. Çünkü bir halay kuruldu, felsefesi çok güzeldi. İnegöl buna cevap verecek mi diye çok merak ediyorduk. Gerçekten teşekkürü bir borç biliriz, sınıflarımız doldu. Yani ön gördüğümüz sınıflarımız doldu. Yaklaşık olarak 21 tane sınıfımız açık. Bunun 10 tanesi ortaokul sınıfları ve 11 tanesi lise sınıfları olarak önümüzdeki dönemde hizmete açacağız. Hedefimiz 200 öğrenci. Fazlasını mı arzuladık; hayır. Neden? İnceledik baktık ki bugün dünya standartlarında bir eğitim vermek istiyorsanız, maksimum 15’e çıkabilirsiniz ama minimum 10’da kalmalı. Etkileşim orada esas olmalı. 10’ar kişilik sınıflar tasarladık. Bu şekilde de devam etmeyi hedefliyoruz. Her şey burada başladı parolası bizim için önemliydi. İlk bununla yola çıkıldı, bir derdimiz vardı ama derdimiz eğitimdi. Çünkü öğretmen kimliğinin öne hiçbir zaman, hiçbir kaygı geçemiyor. Eğitim kaygısı daima üst düzeyde geliyor” ifadelerini kullandı.

 

Selanik Koleji’nin eğitim camiasına hayıorlar getirmesi temennisinde bulunan İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, “Hem Özdemir hocam hem Yunus hocam günün anlamı ile ilgili söylemesi gerekenleri söyledi. Pazartesi günü 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı hep birlikte kutlayacağız. Bu vesile ile tüm Şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Hocamlar çok güzel özetlediler okulun hikâyesini ve felsefesini. Güzel bir felsefe ile yola çıkmışlar” şeklinde konuştu.

 

Programda son olarak açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban;

 

“Güzel bir günde Selanik Koleji’mizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Millet olmak kolay değil. Bağımsız bir şekilde yaşadığımız bir ülkemiz var. Özgürlükler içinde, demokrasi içinde yaşadığımız bir ülkemiz var. Tabi burada ülkeyi ülke yapan bireyler. Bu bireylerin gelişimi çok kıymetli. İşte bugün de bir okul açılışındayız. Burada bir hikâye var ve bana göre her yaşanılanın bir hikâyesi olması lazım. Bu hikâyeler de hiçbir zaman unutulmayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş