Bursa’nın Mudanya ilçesinde kaybolan 80 yaşındaki Alzheimer hastası Mustafa Abi’yi bulmak için çok sayıda ekip seferber oldu. Arama çalışmalarının en kritik desteklerinden biri ise İnegöl’den bölgeye giden İNDAK köpekli arama kurtarma ekibi oldu.
Edinilen bilgilere göre Mustafa Abi, dün sabah saat 10.00 sıralarında Evciler Mahallesi’ndeki evinden ayrıldı. Akşam saatlerinde geri dönmeyince eşi Ayla Abi durumu mahalle muhtarına ve çevredekilere bildirdi. Mahalleli tarafından yapılan ilk aramalar sonuçsuz kalınca jandarmaya haber verildi.
İhbar üzerine bölgeye AFAD, Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İHH Arama Kurtarma, Osmangazi Belediyesi Arama Kurtarma, Mudanya Arama Kurtarma (MAK), Mudanya 911 ve ANDA ekipleri sevk edildi. Çalışmalara en dikkat çeken destek ise İnegöl’den gelen İNDAK köpekli arama timi oldu. Ekip, iz takip köpeğiyle birlikte arama faaliyetlerinin merkezine yerleştirildi.
Dronla havadan taramanın da yapıldığı bölgede, yağış nedeniyle çalışmalar zaman zaman güçlükle ilerliyor. Ekiplerin, 80 yaşındaki Mustafa Abi’ye ulaşmak için geniş çaplı arama tarama faaliyetlerini sürdürdüğü öğrenildi.
HABER: SERHAT ÇİÇEK