İnegöl ‘engelsiz şehir’ yolunda ilerliyor

Yayınlama: 19.02.2024
58
A+
A-

Belediye Başkanı Alper Taban, engelli bireylerin gönlüne dokunmak ve onların araçlarını belirli noktalarda şarj etmesi için konulan şarj istasyonlarının İnegöl genelinde arttırılacağının müjdesini verdi.

‘Engelsiz İnegöl’ projeleri kapsamında geçmişte İnegöl Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve vatandaşların takdir ile karşıladığı engelli araçları şarj istasyonları ile ilgili Belediye Başkanı Alper Taban, engelli vatandaşlara müjdeyi verdi.

Taban, şehirde yaşayan akülü araç kullanan engelli bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak ve günlük hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla hızlı şarj istasyonlarının sayısını artıracaklarını belirtti






Başkan Taban, yaptığı açıklamada, “Akülü araç kullanan özel bireylerimizin ihtiyaç duyduklarında kullanacakları hızlı şarj istasyonlarını artırarak, onların günlük hayatlarını daha konforlu hale getirmeyi hedefliyoruz. Engelli vatandaşlarımızın şehir içinde daha bağımsız hareket edebilmelerini sağlamak için bu projeye özel bir önem veriyoruz” dedi.

Engelli bireylerin toplumda daha etkin bir şekilde yer almalarını desteklemeyi amaçlayan bu adımın, şehirdeki engelli vatandaşlara yönelik sosyal sorumluluk projelerine önemli bir katkı sağlayacağını belirten Başkan Taban, bu girişimin aynı zamanda şehrin engelli dostu bir yapıya kavuşmasına da yardımcı olacağını vurguladı.

Yapılan bu öncü çalışma ile İnegöl, engelli bireylerin ulaşım özgürlüğünü artırmayı ve toplumsal katılımlarını desteklemeyi amaçlıyor. Şarj istasyonlarındaki artış, engelli araç kullanıcılarına günlük hayatta daha fazla kolaylık ve bağımsızlık sunacak.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş