İnegöl ‘il’ olmaya hazır

Yayınlama: 25.06.2023
54
A+
A-

İnegöl’ün son günlerde il olma söylemlerinin ardından İnegöl’de faaliyet gösteren toplam 91 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek İnegöl’ün il olması için mini miting düzenledi. Düzenlenen mitingde açıklamalarda bulunan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, “İnegöl, Türkiye’mizin 22’nci büyük ekonomisi. İnegöl ülkemizin 17’nci ihracat yapan ekonomisi. İnegöl Türkiye’mizin dış ticaret fazlası veren 8’inci büyük ekonomisi. Mobilyasıyla, köftesiyle, tarımıyla, turizmiyle, tüm sektörleri ile bu rakamları ortaya çıkaran ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayan bir şehri. Resmiyete dökülmesi kaldı. Biz hazırız. İnegöl hazır” dedi.

İnegöl’de faaliyetlerini sürdüren odalar, spor kulüpleri ve sivil toplum örgütleri hafta sonu bir araya gelerek İnegöl’ün il olması noktasında mini miting düzenledi.






İNEGÖL’ÜMÜZ GERÇEKTEN ŞEHİR BİLİNCİ İLE İL BİLİNCİ İLE YAŞAYAN BİR ŞEHİR

91 STK’nın katıldığı programda açıklamalarda bulunan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün burada, İnegöl’ümüzün özlemini çektiği, beklediği, il olma noktasında ilçemizi temsil eden tüm sivil toplum örgütlerini bir ada görüyoruz. İnegöl’ümüz 30 yıla yakın zamandır bu iddia üzerine çalışma gerçekleştirdi. Kadim bir şehirde yaşıyoruz. Kültürü olan, tarihi olan bir şehirde yaşıyoruz. Cumhuriyet tarihimizden itibaren vatanını, bayrağını seven, milletine sahip çıkan bir şehirde yaşıyoruz. İnegöl’ümüz bir ana kucağı, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyinden gelen tüm insanları kucaklayan bir ana kucağı. Balkanlar’dan, Kafkas’lardan gelen Osmanlı evlatlarının buluştuğu bir ana kucağı. Birlikte bu şehirde yaşayarak, birlikte bu şehirde üzülen, sevinen insanlardan bahsediyoruz. İnegöl’ümüz hep birlikte büyüdü, gelişti ve İnegöl cefakâr, vefakâr, çalışkan ve cesur insanların bir araya geldiği şehir haline geldi. Bunu net bir şekilde, sloganvari konuşmadan ortaya koyuyoruz. Bu şehrin insanı başta şehrini tanıtmak için ve genelde ülkesini tanıtmak için birçok dünya ülkelerini ve dünya şehirlerini geziyor. Ve gezerek başta bu şehirde yaşayan insanlarımızın istihdamına katkı sağlıyor sonra Türkiye ve devletimizin ekonomisine katkı sağlıyor. Onun için İnegöl’den bahsederken, bizler biliyoruz ki tüm Türkiye gıpta ederek bahsediyor. Bunun yanında artık dünya da İnegöl’ü araştırarak ve İnegöl’e gelerek ekonomik düzenlemesini yapıyor. Bu bağlamada baktığınızda, şehirler il olabilir. Dünyada milyonlarca il, milyonlarca ilçe var. Ama şehir olma bilinci, il olma bilinci bizim değerlendirmemizde çok önemli. İnegöl’ümüzün insanı bu bilinci ve sorumluluğu yıllardan beri üzerinde taşıyor. Bu sorumluluğu hiç kaçınmadan, gocunmadan, büyük emek sarf ederek bu sorumluluk bilinci ile şehrine ve ülkesine hizmet ediyor. Artık İnegöl’ümüz gerçekten şehir bilinci ile il bilinci ile yaşayan bir şehir. Bu memlekette yaşayan insanlar bunun bilincinde ve farkında”

İnegöl’ün zaten hali hazırda bir il gibi ülke genelinde tanındığını belirten Uğurdağ, “Bugün ekonomimiz, tüm Türkiye’nin bildiği bir şehir. Tarım anlamında tüm Türkiye’nin bildiği bir şehir. Turizm anlamında tüm Türkiye’nin bildiği bir şehir. Spor aktiviteleri anlamında tüm Türkiye’nin bildiği bir şehir. Zaten İnegöl Türkiye’de marka olmuş bir şehir. O zaman İnegöl Türkiye’de bir il olmuş şehir. Resmiyete dökülmesi kaldı. Biz hazırız. İnegöl hazır. Onun için buradan sesleniyoruz, devletimizin idarecilerine ve siyasetçilerimize… Şehir olma bilincini öğrenmiş, il olma bilincini sahipleniş ve yıllardan beri bu sorumluluğu yerine getirmiş bir şehir var burada” dedi.

Ekonomik yapısı ile İnegöl’ün her zaman adından söz ettirdiğini belirten Uğurdağ, şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı:

“İnegöl, Türkiye’mizin 22’nci büyük ekonomisi. İnegöl ülkemizin 17’nci ihracat yapan ekonomisi. İnegöl Türkiye’mizin dış ticaret fazlası veren 8’inci büyük ekonomisi. Mobilyasıyla, köftesiyle, tarımıyla, turizmiyle, tüm sektörleri ile bu rakamları ortaya çıkaran ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayan bir şehir. İnşallah bu şehir en kısa zamanda il olma serüvenini tamamlayıp, il olma noktasında 88 olur 86 olur plaka önemli değil, devletimizin vereceği kararla il olma sürecini tamamlar diye düşünüyorum”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş