İnegöl kırsalı katlediliyor ‘İki ayaklı ayılar’

Yayınlama: 29.08.2023
352
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğimiz ve İnegöl’de kangren olan sorunların başında gelen kırsal kesimlerdeki alkol atıkları yeniden gündeme geldi. Boğazova mevkiinde çeşme yakınlarında ve dere kenarlarına atılan içki şişe ve kutularına tepki gösteren bir vatandaş, “İki ayaklı ayılar izlerini bırakmışlar. Aman dikkat ısırabilirler” ifadelerini kullandı.

İnegöl’de artık kangren olan konulardan birisi de çevreye atılan alkol şişeleri ve kutuları oldu. Yıllardır İnegöl’ün turistik noktaları başta olmak üzere kırsal mahallelerde doğaya saçılan alkol atıkları, çevreci vatandaşları da adeta zıvanadan çıkarıyor.

Bir çok kırsal mahalledeki bazı noktalar alkoliklerin mekânı olurken, doğaya saçılan maddeler doğaseverlerin tepkisine neden oluyor.






Yaklaşık 1 hafta önce Bilalköy Mahallesi Muhtarı Ayşe Günhan, konuyu yeniden gündeme getirmiş ve Bilalköy kırsalına saçılan alkol atıklarını topladıktan sonra, “Bu manzarayı görünce, vatandaşlar ya çok dertli ya da gelir düzeyi çok iyi bunları alacak paraları var. Bari köyümü, doğayı ve çevreyi kirletmeyin. Siz atmaktan utanmıyorsanız, ben toplamaktan hiç utanmıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan bu sorun gündeme sürekli gelmeye devam ediyor. Son olarak Boğazova’da doğada zaman geçirmek için bu bölgeye giden Serkan Oral isimli vatandaş, dere kenarlarına ve bölgede bulunan çeşme kenarlarına atılan alkol atıklarını kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Duruma tepki gösteren oral, “Hafta sonu Boğazova yaylası dere kenarında, çeşme önlerinde iki ayaklı ayılar izlerini bırakmışlar aman dikkat ısırabilirler” ifadelerini kullandı.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş