iNEGöL MAHALLE GöNüLLüLERiYLE GüÇLENiYOR

Ortak akıl ve katılımcı yönetim anlayışı konusunda yaptığı atılımlarla şehir yönetiminde radikal değişikliklere imza atan İnegöl Belediyesi, yeni oluşumu Mahalle Gönüllüleriyle daha güçlü bir şehir hedefliyor.

Yayınlama: 26.07.2019
510
A+
A-

Belediye Başkanı Alper Taban’ın sürekli yinelediği ortak akıl ve şehri vatandaşla birlikte yönetme olgusu üzerinde projelerini geliştiren İnegöl Belediyesi, eski mahalle kültürünü günümüze taşıma ve daha mutlu mahalleler oluşturma adına hayata geçirdiği Mahalle Gönüllüleri uygulamasının ilk adımı atıldı. Yaşadığı muhitte belediyenin ören gözü, duyan kulağı olma vazifesini gönüllü olarak yapacak Mahalle Gönüllüleri, Perşembe akşamı düzenlenen tanışma toplantısında bir araya geldi.

 

GÖNÜLLÜ BİREYLERDEN SEÇİLDİ






Daha önce İnegöl Belediyesine sundukları projelerle şehrin yönetimine katkı sağlayan kişiler arasından, gönüllü olmak istediklerini beyan eden kişilerden oluşan Mahalle Gönüllüleri buluşmasına yaklaşık 60 kişi katıldı. Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcıları Rıdvan Kocaağa, Oğuzhan Uslu, Fevzi Dülger ile Emin Dündar’ın da yer aldığı Mahalle Gönüllüleri buluşması, Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün hazırladığı “Mahalle Gönüllülerinin Tanımı” isimli video gösterimiyle başladı. Ardından İnegöl Belediyesi’nin Mahalle Gönüllülerinden beklentileri, nasıl bir yol haritası izleneceği konusunda bilgiler verildi. Bu sunumun sonrasında İnegöl Belediyesi resmi internet sayfası üzerinde Mahalle Gönüllüleri için oluşturulan platformun üye kaydı ve kullanımına ilişkin bilgilendirme yapıldı. Bu platform üzerinden Mahalle Gönüllülerinin doğrudan belediye ile iletişime geçebileceği ifade edildi.

 

KENDİMİZİ YENİLEMEYE DEVAM EDİYORUZ

Mahalle Gönüllüleri tanışma toplantısı, Belediye Başkanı Alper Taban’ın konuşmasıyla devam etti. Mahalle Gönüllülerine hitaben konuşan Başkan Taban, “Göreve geldiğimiz günden bugüne yapmaya çalıştığımız, bu şehir için düşünen, öneren, fikir ortaya koyan, üreten insan sayısını arttırmak. Bunu başardığımızda inanıyorum ki bu şehir bir fark ortaya koyacak. Pek çok husus üzerinde ‘bunun bir sorumlusu vardır, düşünürler’ diye düşünen pek çok vatandaşımız var. Belediye kendi işini yapar, Kaymakam var, onlar bu işin maaşlısı denebilir. Doğru lakin bu kadar kolay olmadığını işin içerisine girdiğinizde daha iyi görüyorsunuz. Vatandaşın bizlere yardımı olmadan mesafe alma şansımızın olmadığını ben çok net olarak görüyorum. Öncelikle sizlere böyle bir göreve talip olduğunuz için ve tamamen gönüllülük esasına bağlı olarak böyle bir görevi yaptığınız için tebrik ediyorum. Bu çok önemli bir duruş. Çünkü her gün yeterince sorun, problem, karmaşa ve işin hengamesinin içerisinde kaybolduğumuzu görüyorum. Faydalı olmak istiyorum ancak; ekiplerimizi yeniledik, yeni görevlendirmeler yaptık, özellikle daha genç arkadaşlarımıza görevler vermeye çalıştık, ehliyet ve liyakat esasına göre bunları yapmaya çalıştık. Sahada da dili, dini, ırkı, düşüncesi ne olursa olsun herkesin fikrini almaya çalıştık. Ben bunun bir çığ misali her geçen gün büyüdüğünü görebiliyorum. Bizleri arayıp şikayetini, fikrini, önerisini, projesini ortaya koyan insanlar olduğunu görüyorum. Biz de arka planda buna uygun bir zemin hazırlamak üzere kendimizi yenilemeye, kendimizi eğitmeye devam ediyoruz” dedi.

 

İNEGÖL BELEDİYESİ EN KOLAY ERİŞİLEN KURUM

Yeni nesil belediyecilik anlayışıyla hareket ederek sadece kurumu yönetmiş olmayacaklarını, beraberinde şehrin yönetimi noktasında da gerçek manada başarılı olacaklarını düşündüklerini kaydeden Başkan Taban, şöyle devam etti: “Bunun için ne yaptık; geçmişte hizmet masası diye bilinen merkezimizi Çözüm Merkezi olarak yeniledik. Ve buna gerçekten çözümün merkezi olsun istedik. Bu farkındalığı da her yere yaymaya çalıştık. Şuanda koyduğumuz hedeflerin bir kısmına vardık. İnegöl Belediyesi şuanda en kolay erişilen kurum pozisyonunda. 5 saniye içerisinde tüm telefonları cevaplıyoruz.”

 

82 KİŞİ KÜÇÜLDÜK, İŞ YÜKÜMÜZ 10 KAT ARTTI

“Artık farklı bir dünyaya, farklı bir anlayışa geçiyoruz. Elimizde farklı iletişim kanalları var. Whatsapp hatlarımızı geliştirmeye çalıştık. 0530 157 3000 no’lu hattımızı belediye otobüslerinin kapısına kadar yazdırdık. Neden? Lütfen sorumluluk alın dedik, görüp geçmeyin… Bu örnekleri de gelişmişlik düzeyinde olan ülke ve şehirlerde böyle uygulandığını gördük. Amerika’yı bir daha keşfetmeye gerek yok. Vatandaşın 153 hattı üzerinden bizlere ulaşması için imkanlarımızı geliştirdik. Bununla birlikte biz şunu da başardık, bütün çağrıları tek merkezde toplayarak her şeyi kayıt altına aldık. İş yükümüz tam 10 kat arttı. 2017 yılında göreve geldiğimde 350 kayıt alıyorduk. Şuanda 3500 iş kaydı alıyoruz. Bu arada kurumumuzun verimliliğini arttırmak adına da tüm arkadaşlarımızla verimlilik esaslı çalışmalar yapmaya başladık. 20 ayda 82 kişi küçüldük. 10 kat işimiz arttı, personel olarak 82 kişi küçüldük. 82 kişinin bize bir yıllık maliyeti 5 milyon TL. 5 milyon ile biz bu şehirde 5 tane konsept park uyguladık.”

 

DAHA ÇOK GÖREN GÖZE, BU ŞEHİR İÇİN KALBİ ATAN İNSANA İHTİYACIMIZ VAR

“Şimdi temizlikte hamleler yapıyoruz, park bahçelerde yapıyoruz, fen işlerinde yapıyoruz… Tabi yeterli mi? Değil. Daha çok gören göze, bu şehir için kalbi atan insana ihtiyacımız var. Bu bizim çalışma azmimizi arttıracak. Eksiklerimizi ayna gibi karşımıza getirecek ve bizim kendimizi, kurumumuzu, şehrimizi düzeltme anlamında bizlere imkan tanıyacak. O kadar kıymetli ve özel bir iş yapıyorsunuz ki. Hepinize teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımızın bize sunduğu şekliyle biz bu oluşumu sürdürülebilir hale getirmek istiyoruz. Bu zincirin bir halkası olun. Bizi zorlayın, pes etmeyin. 116 mahallemizin tamamında benzer şekilde düşünebilen insanların sayısını arttırdığımızda inanıyorum ki bu şehrin ortak yaşam kültürü anlamlında, temizlik hususunda, trafik kültürü anlamında fayda sağlayacak.”

 

İŞ YÜKÜMÜZÜN ARTMASINDAN ŞİKAYETÇİ DEĞİLİZ

“Sizlerden bizlere sürekli olarak bildirimler geliyor. Bu bildirimleri biz proje ofisimizde, ilgili arkadaşlarımız üzerinden mutfakta değerlendiriyoruz. Kendi çalışma arkadaşlarımıza da aynı gözle bakmayı, aynı duygularla hareket etmeyi anlatarak onların da sürece katılmasını arzu ediyoruz. Bir zabıta sadece sahada ruhsat denetimi yapmasın dedik. Geçtiği kaldırımda bir sorun varsa o da bildirimini yapsın istedik. Çok şükür iş yükümüz artıyor, bundan da şikayetçi değiliz.”

 

DESTEKLERİNİZLE YILLARIN SORUNLARINI ORTADAN KALDIRACAĞIZ

“Sizlerle yapabileceğimiz çok fazla iş var. Ne olur pes etmeden, bu şehre değer katacak yeni yeni projeler üretelim. Var olan sorunları birlikte giderelim. Bir sorunun çözülmesinde kimin emeği ve katkısı varsa onu her ortamda anmaya hazırım. Ortak aklı üst akla çevirecek bir yapıya dönmemiz lazım. Onun için yüreği heyecanla çarpan vatandaşlarımıza ihtiyacımız var. Bu da çok zor değil aslında. Herkesin kendi muhiti var, mahalleleri var, yaşam alanları, iş çevresi var. Buraların tamamında elbette her gün yaşanan sorunlar var. Bu sorunlar üzerinden ortaya çıkacak modellemelerle belki yılların sorunlarını ortadan kaldıracağız. Ama çözümsüzlüğün çözüm olmadığını bilmemiz gerekiyor. Ölüm haricinde her şeyin bir çözümü var. Onun için bizler çözüm odaklı bakmayı, yenilikçi bir gözle bakmayı kendimize öğretmeliyiz. Bu konuda yanımıza alacağımız her birey bize güç katacaktır.”

 

MAHALLE GÖNÜLLÜLERİNE ÖZEL ROZET

Konuşma sonrası Mahalle Gönüllüleri ve Başkan Taban arasında karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden tanışma toplantısında, Mahalle Gönüllüleri kafalarındaki soru işaretlerine de cevap buldu. Program Başkan Taban’ın Mahalle Gönüllüleri için özel hazırlanan “İnegöl Sevdalıları” yazılı rozetleri takdim etmesiyle son buldu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş