iNEGöL TARIMININ TüRKiYE EKOMONİSİNE KATKISI; 147.5 MİLYON DOLAR

İnegöl’de son yıllarda tarım kalemlerinin artması ve aynı zamanda da ihracatın armasının ardından İnegöl tarımının Türkiye ekonomisine katkısı 147.5 milyon dolara ulaştı. Bu rakamın 50 milyon dolarlık kısmı ise ihracat geliri olarak dikkat çekiyor.

Yayınlama: 27.05.2020
1.706
A+
A-

İnegöl’de son yıllarda çöğür, meyvecilik ve aynı zamanda sebze yetiştiriciliğinin artması hem ihracata dönüşüyor hem de İnegöl tarımının ülke çapında duyulmasına neden oluyor.

 

Son yıllarda özellikle İnegöl’de yetiştirilen tarım ürünlerinin ekonomiye olan katkısı dikkat çekmeye devam ediyor. Bu kapsamda yıllık olarak baz alındığında İnegöl tarımının ekonomiye katkısı 1 milyar TL yani 147 milyon 575 bin dolar olarak kayıtlara geçti.






 

Bu rakamın 50 milyon dolar yani 350 milyon TL’lik kısmı ise ihracattan gelen gelir olarak ekonomimize canlılık katıyor.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, şu ifadeleri kullandı:

 

“İnegöl tarımının ekonomimize katkısı 1 milyar TL yani 147 milyon 575 bin dolar. İhracat anlamında da bu elde ettiğimi ürünlerin yaklaşık 50 milyon dolar yani 350 milyon TL’lik kısmını da ihraç ederek şehrimize girdi olarak kaydediyoruz. Biliyorsunuz toplam ihracatımız 1 milyar 250 milyon dolar seviyelerinde. Bu pek çok vilayete nasip olmamış rakamlar. Ne kadar gurur duysak azdır.  Böylesine güzel ve üretken  insanlardan oluşan bir şehir. Cesaretli insanlardan oluşan bir şehir. Ekmeğini üretimde arayan bir şehir. Onun için  gerçekten çok mutluyuz. Rabbimde imkan veriyor bu güzellikleri ekerek, alın terimizi akıtarak berekete dönüştürüyoruz.  İnsanlarla da bu güzellikleri paylaşmış oluyoruz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş