İnegöl tekbirlerle inleyecek

İnegöl İshakpaşa Camii İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş, yarın bayram namazı vaktinin girmesi ile İnegöl’ün tüm camilerinden tekbirler getirileceğini ifade etti.

Yayınlama: 23.05.2020
1.838
A+
A-

İshakpaşa İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş, Sabah ezanı ve aynı zamanda Bayram Namazı ile ilgili bilgiler verdi.

 

İlk olarak Sabah ezanının güneşe 1 saat kala okunacağını ifade eden Memiş, şu ifadeleri kullandı:






 

“Yarın sabah itibari ile Ramazan Bayramı’na kavuşmuş olacağız.  Malumunuz Ramazan Ayı geldiği zaman sabah ezanları imsak vaktinde okunmakta. Ancak yarın Ramazan-ı Şerif bittiği için, yine Ramazan öncesindeki zamanlarda olduğu gibi, güneş doğmadan bir saat önce yani saat 4.30’da inşallah sabah ezanı okunacaktır”

 

Bayram namazı vaktinde İnegöl’ün tekbirlerle inleyeceğini belirten Memiş, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 

“Bayram namazı için de malumunuz bu sene Kovid-19 virüsünden dolayı camilerde ibadetlere belirli bir süre ara verildiği için merkezi sistemden tekbir getireceğiz, Bayram Namazı’nın vaktinin girdiği zaman. Yani saat 6.13’te vatandaşlarımız minarelerden tekbirleri duyduktan sonra evlerinde ferdi olarak veya cemaat yapmak sureti ile bayram namazını eda edebilirler. Tabi Hanefi Mezhebinde yok ancak diğer mezheplerde var. Dolayısıyla Hambeli Mezhebinde Farz-ı Kifaye olduğu için Şafi ve Maliki Mezhebinde Müekket Sünnet olarak kabul edildiği için isteyen kardeşlerimiz evlerin Bayram Namazı’nı hutbe okumaksızın eda edebilirler”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş