İnegöl uluslararası haberlere konu oldu

İnegöl’de yeşil renkli küre şeklinde “koronavirüs kostümü” giyerek sokaklarda gezen belediye personeli, vatandaşlara maske, mesafe, temizlik kuralını hatırlatmıştı. Bu konuda Gazeteci Cüneyt Özdemir İnegöl Belediyesi’ni eleştirirken, yabancı basın ise bu haberi manşetlerden verdi.

Yayınlama: 13.12.2020
2.817
A+
A-

Vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla farkındalık çalışmaları yapan İnegöl Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını konu alan bir etkinlik yaptı.

 

İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrolarının hazırladığı çalışma kapsamında bir personel, vatandaşların bilgilendirilmesi için koronavirüs kostümü ile şehrin en işlek cadde ve sokaklarında maske, mesafe, temizlik uyarısında bulundu.






 

Kimi zaman bankamatikte sıra bekleyen vatandaşların arasına giren, kimi zaman ise bankta oturan yaşlıların yanında biten “koronavirüs”, bazen de grup şeklinde yürüyenlere sessizce yaklaşarak uyardı.

Çalışma, sosyal medya paylaşımları için belediye tarafından Serdar Ortaç’ın “Mesafe” şarkısıyla klibe dönüştürüldü.

 

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, farkındalık çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

 

“Böylesine kritik bir süreçte vatandaşlarımızın tedbirleri elden bırakmamasına dikkati çekmek için bir arkadaşımız koronavirüs kostümüyle çarşıda ve sokakta gezdi. Virüsün her yerde olduğunun en belirgin halini aslında bu farkındalık çalışmamızla anlatmış olduk. Hep birlikte kurallara uyarak bu süreci en sağlıklı şekilde atlatacağız inşallah.”

 

ÖZDEMİR’DEN HADDİ AŞAN ELEŞTİRİLER

Öte yandan haberin ulusal kanallarda yayınlanmasının ardından Gazeteci Cüneyt Özdemir tarafından İnegöl Belediyesi’ne eleştiriler geldi. Kişisel sosyal medya hesaplarından İnegöl Belediyesi’ne ağır eleştirilerde bulunan Cüneyt Özdemir’e İnegöllüler tarafından tepki gösterildi.

 

ÖZDEMİR BEĞENMEDİ AMA HABER DÜNYAYA YAYILDI

Öte yandan Okur Gazetesi aracılığı ile Anadolu Ajansı’nın farkı bir kez daha gözler önüne serildi. İnegöl’deki bu güzel farkındalık çalışmasının gazetemiz tarafından Anadolu Ajansı’na servis edilmesinin ardından, Balkanların tamamında haber büyük yankı uyandırdı.

 

Başta Bosna Hersek, Makedonya ve Arnavutluk olmak üzere birçok ülkede İnegöl ile ilgili haber manşetleri süsledi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş