iNEGöL YENi BiR OYLAT KAZANABiLiR

Belediye Başkanı Alper Taban, geçtiğimiz günlerde Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ve İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü ile beraber Çitli Maden Suyu kaynağında incelemelerde bulunmuştu. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Taban, Çitli Maden Suyu’nun yanı sıra kırsal Kurşunlu Mahallesi’nde sıcak taban sularının gün yüzüne çıktığını ifade ederek, “Kurşunlu bölgesindeki sıcak su yataklarını da inceledik. Orada da çok güzel taban suları şeklinde dışa vuran sularımız var…..

Yayınlama: 03.06.2019
5.816
A+
A-

Belediye Başkanı Alper Taban, geçtiğimiz günlerde Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ve İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü ile beraber Çitli Maden Suyu kaynağında incelemelerde bulunmuştu. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Taban, Çitli Maden Suyu’nun yanı sıra kırsal Kurşunlu Mahallesi’nde sıcak taban sularının gün yüzüne çıktığını ifade ederek, “Kurşunlu bölgesindeki sıcak su yataklarını da inceledik. Orada da çok güzel taban suları şeklinde dışa vuran sularımız var. İnşallah bunları çalışıp, burada nasıl Oylat değerimiz var, farklı bir oylat oluşturabiliriz. Ya da farklı bir rotasyon ile farklı bir noktada, geçmişte var olup bugün izlerine rastladığımız herhangi bir konuda bir yenilik çıkartabiliriz” dedi.

 

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ve İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü ile beraber Çitli Maden Suyu ve Kurşunlu Mahallesi’nde bulunan sıcak taban suları kaynaklarını inceledi. İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Taban, İnegöl’ün geçmişinde olan şeyleri gün yüzüne çıkarmak istediklerini belirterek, fizibilite çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.






 

FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI YAPILACAK

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Taban, “Çitli Maden Suyu’nda incelemelerde bulunduk.  Biliyorsunuz geçmişi olan, Osmanlı’dan günümüze gelen çok önemli bir ticari işletme; Çitli Maden Suyu. Şifalı bir maden suyu yatağı. Geçmişten bugüne gelen bu suyun kaynağına baktık. Tabi bunları biraz daha fizibilitesini yapıp, teknik anlamda çalışmalarını yapıp ondan sonra bir şeyler söylemek mümkün ama burada bizim asıl maksadımız; burada bir değer varsa bu değer daha nasıl sağlıklı bir duruma dönüşür, buradan nasıl turizm değeri, ticari anlamda değer ve tanıtım anlamında bir değer oluştururuz, burayı nasıl kazanırız çabamız bu. İncelemeleri inşallah daha da detaylı yapacağız” dedi.

 

İNEGÖL YENİ BİR OYLAT KAZANABİLİR

“Şuanda bu bölgede sadece gözlemsel anlamda çalışmalar yapıldı” ifadeleri ile konuşmalarını sürdüren Taban, “Aynı şekilde Kurşunlu bölgesindeki sıcak su yataklarını da inceledik. Orada da çok güzel taban suları şeklinde dışa vuran sularımız var. Bunlarla ilgili geçmişte yapılmış olan çalışmalar da var. Gerekli bilgileri alıp hem de bu bölgede daha neler yapabiliriz, buradan çıkan sıcak suların bir benzeri de o bölgede gözlemliyorsunuz. Dolayısıyla bu şehrimizin farklı yerlerinde de tezahür edebilir. İnşallah bunları çalışıp, burada nasıl Oylat değerimiz var, farklı bir oylat oluşturabiliriz. Ya da farklı bir rotasyon ile farklı bir noktada, geçmişte var olup bugün izlerine rastladığımız herhangi bir konuda bir yenilik çıkartabiliriz. Çünkü İnegöl’ün 5 bin yıllık geçmişi olduğunu elimizdeki kaynaklardan görüyoruz, tespit edebiliyoruz. Burada pek çok medeniyete beşiklik etmiş bir yerden bahsediyoruz. Dolayısıyla bu tarihi unsurları parlatabilmek adına, gerek eserleri parlatıp, gerek şifalı suların yeniden vatandaşa sunulacak şekle getirilmesi, fizibilitesi yapılarak ortaya çıkarılacak şeyler. Nihayetinde de amaç bu şehri pek çok cazibesi ile ortaya koymak, sunmak ve pek çok insanın buraya gelmesini sağlamak olacak” şeklinde konuştu.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş