İNEGÖL’DE 6 FARKLI TERÖR OPERASYONU

İnegöl’de güvenlik güçleri tarafından geçtiğimiz 1 aylık dönemde 6 terör operasyonu, 2 uyuşturucu operasyon olmak üzere, toplam 8 operasyon Gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında gözaltına alınan toplam 7 kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. İlçe genelinde 30 günde meydana gelen 4 farklı silahlı ve bıçaklı yaralama olaylarına karıştığı tespit edilen 3 kişi ise çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Yayınlama: 02.10.2017
782
A+
A-

256 Bin kişilik nüfusu ile Türkiye genelinden her yıl göç alan ve nüfusu her yıl 6 Bin artan ilçemiz İnegöl’de, güvenlik güçleri toplumun huzur ve refahı için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 

 

1’i EYLEM HAZIRLIĞINDA 5 TERÖRİST YAKALANDI






30 Ağustos tarihinden itibaren 1 aylık süre içerisinde güvenlik güçleri tarafından 1’i DAEŞ olmak üzere toplam 6 terör operasyonu gerçekleştirilmiş, bu operasyonlar kapsamında eylem hazırlığında olduğu tespit edilen 3 DAEŞ üyesi terörist ile 2 FETÖ’cü terörist çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

 

4 ŞAHIS TESLİM EDİLDİ

Bu ay ilçemiz İnegöl’de yapılan uygulamalar ve çeşitli istihbarı çalışmalar neticesinde İnegöl’de olduğu tespit edilen  FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturmaları kapsamında farklı illerde haklarında yakalama emri bulunan  4 şahıs, İnegöl sınırları içerisinde yakalanarak soruşturma birimi olan il veya ilçelere teslim edildi.

 

UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK

İlçemiz İnegöl’de okulların açılması ile birlikte öğrencileri kendileri bağlamak isteyen uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonlarda hız kesmeden sürüyor. 30 gün içerisinde yapılan 2 farklı uyuşturucu operasyonu kapsamında toplam 3 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

UYGULAMALAR ARTIYOR

Uyuşturucu ve Terörle Mücadelede son derece titiz çalışmalar yürüten güvenlik güçleri İnegöl’ün tamamında asayiş ve trafik uygulamalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz ay  100 polis, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet destekli yapılan NarkoSokak3 uygulamasında onlarca şahıs sorgulanmış, uyuşturucu imal ve ticareti yapmak suçundan, haklarında yakalama emri bulunan 4 şahıs yakalanmış ve uygulama sonucunda bir miktar esrar,ecstasy hap, bir adet ruhsatsız tabanca ve fişek ele geçirilmişti.

 

4 FARKLI YARALAMA OLAYI

Özellikle akşam saatlerinde ve haftasonu nüfus yoğunluğu yaşanan ilçemiz İnegöl’ün şehir merkezinde bir ay içerisinde meydana gelen toplam 4 farklı silahlı ve bıçaklı yaralama olaylarına karıştığı tespit edilen 3 kişi, güvenlik güçleri tarafından kıskıvrak yakalanmış, şahıslar çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

 

DOLANDIRICILIKTAN 3 TUTUKLAMA

İnegöl’de özellikle köylerde meydana gelen dolandırıcılık olaylarına ilişkin titiz bir çalışma yürüterek, tespit ettikleri şahısları takibe alan güvenlik güçleri, İnegöl’de bir çok köyde dolandırıcılık girişiminde bulunmuş ve birden fazla kişiyi dolandırmış olan 3 şahsı kıskıvrak yakalamıştı. Vatandaşları dolandıran 3 şahıs ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.  

 

POLİSE 2 FARKLI SALDIRI

Türkiye genelinde olduğu gibi polise ve askerlere karşı yapılan fiziksel saldırılar bu ay İnegöl’de de yaşandı. İlçemizde görev yapan polislere karşı 2 farklı saldırı girişiminde 2 polis yaralandı, 1 polis arabası zarar gördü. Polise saldıran toplam 11 şahıs ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alındı, olaylar kapsamında 1 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

YETERSİZ PERSONEL

İnegöl’ün en büyük sorunlarından biri olan güvenlik güçlerinin yetersiz olması, İnegöl’de huzur ve refah ortamının sağlanmasında en büyük engel olarak görülüyor. İnegöl’de neredeyse 1  polis yada askere ortalama bin kişi düşüyor.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş