İnegöl’de belediye başkanlığı ve milletvekilliği görevlerinde iz bırakan isimler

Yayınlama: 20.08.2024
84
A+
A-

İnegöl, Osmanlı’dan günümüze pek çok belediye başkanı ve milletvekili yetiştirmiş, tarihiyle olduğu kadar, yerel yöneticileriyle de zengin bir mirasa sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Bu süreçte, İnegöl’de belediye başkanlığı ve milletvekilliği yapmış önemli isimlerin bazıları ülkemizin de önemli isimleri arasında yer alıyor.

İlk belediye başkanlarından biri olan Sadıkzade Süleyman Ağa, tam üç farklı dönemde (1870-79, 1883-88, 1899-1901) belediye başkanlığı yaparak İnegöl’ün gelişimine önemli katkılarda bulundu. Onun dışında, Ahmet Akyollu da 1963-1977 yılları arasında 14 yıl gibi uzun bir süre İnegöl Belediye Başkanlığı görevini yürüttü.

İnegöl’ün modern dönemdeki en uzun süreli belediye başkanları ise Alinur Aktaş oldu. Aktaş, 2004 yılında başladığı görevini 2017 yılına kadar sürdürerek, İnegöl’e 13 yıl boyunca hizmet verdi. Başkan Aktaş, 2017 yılında ise görevin, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’a devretti.

İnegöl’ün milletvekilleri arasında da iz bırakan birçok isim bulunmakta. Öne çıkan isimlerden biri, Sedat Kızılcıklı. Kızılcıklı, 22. ve 23. Dönemlerde Bursa milletvekili olarak görev yapmış ve bu süreçte önemli çalışmalara imza atmıştı. Bunun yanı sıra, Ahmet Türkel de 12, 13, 14 ve 15. dönemlerde Bursa milletvekili olarak görev yapmış ve Ticaret Bakanı olarak da hizmet etmiştir.






Cumhuriyet’in ilk dönemlerinde Ertuğrul milletvekili olarak görev yapan Sofyalı Mehmet Sadık ve 1. Dönem Ertuğrul milletvekili Ahmed Hamdi Lakşe de İnegöl’den çıkan önemli milletvekilleri arasındadır.

Ayrıca, Hüseyin Şahin, 27. Dönem Bursa milletvekili olarak görev yapan Vildan Yılmaz Gürel ve 28. Dönem Bursa milletvekili Ayhan Salman da günümüzün öne çıkan isimlerindendir.

İnegöl, tarih boyunca birçok belediye başkanı ve milletvekili yetiştirmiş, bu isimler kent için unutulmaz hizmetlerde bulunmuşlardır. Hem yerel yönetimde hem de ülke çapında İnegöl’ü temsil eden bu isimler, bugün de hatırlanarak saygıyla anılmaktadır.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş