İnegöl’de çekimleri süren ‘Engelli Umutlarım’ filmi Kasım ayında izleyicisiyle buluşacak

Yayınlama: 29.08.2023
302
A+
A-

İnegöllü Yönetmen Hasan Kandemir’in yönetmenliğini üstlendiği ve TRT’nin en çok izlenen dizileri arasında olan ‘Gönül Dağı’nın Divane’si, usta oyuncu Sait Seçkin’in de rol aldığı; ‘Engelli umutlarım’ filmi, Kasım ayında seyircisi ile buluşacak.

Filmin tanıtım aşamasında İnegöl’e gelen Sait Seçkin, İnegöllü Yönetmen Hasan Kandemir ile kameralarına karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Vizyona girecek film ile ilgili açıklamalarda bulunan Hasan Kandemir, şu ifadeleri kullandı:






“Biliyorsunuz daha önce basın açıklamamızda ‘Engelli Umutların’ ismiyle inşallah kasım ayı ortasında vizyona yetiştirmeye çalıştığımız bir film projemiz olduğunu söylemiştim. Yine o basın açıklamamda TRT 1 de yayınlanan, severek izlenen ve 3. sezonuna bu hafta başlayacak olan Gönül Dağı Dizisi’nin kalburla güneş toplayan adamı, divanesi, usta oyuncu sayın Sait Seçkin bey ile bir ön görüşme yaptığımızı, projemizde olmasını çok arzuladığımızı, inşallah olursa da büyük mutluluk duyacağımızı belirtmiştim. Görüldüğü üzere şu an çok değerli Sait Seçkin abim, Gönül Dağı dizimizin ‘Tuttum seni, attım içeri’ sözleriyle ve gizemli, dokunaklı mesajlarıyla Gönül Dağı dizi izleyicilerinin ilgisini çeken ve bu karakteriyle, oradaki başarısıyla meşhur olan, gönüllerde taht kuran çok değerli, alçak gönüllü, mütevazı insan, Seçkin abimle beraberiz. Ben öncelikle projemize ilk görüşmemde kendisinin hiç tereddüt etmeden, tabii eskiden tanışıklığımıza dayanan bir hukukumuz da var, sağ olsun bu sayede beni kırmadan, ikiletmeden kabul etmesi beni ayrıca sevindirdi. Biz tabi ki de iyi şartlarda proje üretmeyi temenni ediyoruz. Şartlarımızı zorluyoruz. İnegöl’ümüzün bizlere gösterdiği teveccühle daha iyi işler üretme hedefindeyiz, arzusundayız. Lakin belli aksaklıklarımız oluyor. Hani Sait Bey de TRT 1 gibi çok üst düzey profesyonel imkanları olan geniş bir ortamdan bizlere katıldığı için biz de kendisine mahcup olmama arzusuyla gayret sarf etsek de, elbet istemesek de kusurlarımız oluyor. Kendisinin bu yöndeki alçak gönüllülüğü apayrı, takdire değer bir olay. Her konuda, yani oyunculuktaki mütevaziliği, samimi kişiliği, iyimser kalbi, yüreği bambaşka bizim için”

İnegöl’de olmaktan keyif duyduğunu belirterek sözüne başlayan usta oyuncu Sait Seçkin ise,

“Bütün İnegöl’e ve İnegöllülere merhaba demek istiyorum. Sevgili Hasan Kardemir’le biz İstanbul’da onun daha önce yaptığı bir filmin dublaj çalışması esnasında tanıştık ve o günden sonra dostluğumuz devam etti. Ben aynı zamanda seslendirme dublaj da yapıyorum. Bu proje için sağ olsun düşünmüş beni de aradı. Elbette ki her zaman yanındayım. Söyledim onu kendisine de. Biliyor zaten. Özellikle bu proje için yanında olmak istedim. Çünkü bu bambaşka bir proje bence. Sosyal sorumluluğu olan bir proje diye düşünüyorum. Özellikle engelli kardeşlerimize, engelli vatandaşlarımızın durumlarına dikkat çeken, onların yaşadığı zorluklara dikkat çeken bir proje. Bir yandan böyle bir sosyal sorumluluğu olduğu, böyle bir sosyal sorumluluğu üstlendiği için de bu projede ben özellikle yer almak istedim. Kendisi, bakmayıp fazla mütevazı davranıyor, kendi prodüksiyonu konusunda. Ama ben bugüne kadar bir eksik görememekle beraber inanın belki bizim profesyonel setlerimizde on, on beş kişinin yaptığı işi tek başına yapıyor. Ben daha önce Sivri Kaya projesinde de onun nasıl çalıştığına, içinde bulunmadım ama dublaj sırasında şahit oldum. Gerçekten bu işe gönül vermiş biri. Bu işi aşkla yapan biri. Bazı işler zaten gönül vermeden, o işe aşık olmadan yapılacak işler değildir. Ancak öyle yürür. O zamanlar da çok çabasını takdir ettim. Her zaman takdir ediyorum, hala takdir ediyorum. Ben Hasan Kandemir’in İnegöl için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum açıkçası. Keşke her ilçede Hasan Kandemir gibi bir abimiz olsa da sanata sinemaya olan ilgi daha da artsa. Ben bütün İnegöllüleri bu projeye destek olmaya davet ediyorum. Çünkü kendisi hiç bir çıkar beklemeden yapıyor zaten her şeyi. Ve inanıyorum ki İnegöllüler de yanımızda olacak” ifadelerini kullandı.

Daha sonra filmin yayınlanacağı tarih ile ilgili bilgiler veren Hasan Kandemir, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Ben de öncelikle değerli İnegöllü ve İnegöllülerimizi, inşallah vesilesiyle tüm Türkiye kamuoyumuzu, halkımızı, Gönül Dağı seyircilerini, Gönül Dağı’nın, Sait Seçkin beyin büyük bir ustalıkla icra ettiği o güzel ve etkili karakterini izleyen çok değerli izleyenleri filmimizi izlemeye davet ediyorum. Ve inşallah Kasım ayı ortasında sinemalarda vizyona sokacağımız ve daha sonra akabinde vizyon bittikten sonra da televizyon kanallarında yayına sunmayı planladığımız ‘Engelli Umutlarım’ sinema filmimizin İnegöl’ümüze ve Türkiye’mize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah Engelli kardeşlerimizin sorunlarını yakalayarak umutlarını arttıran bir unsura dönüşmesini istiyor, arzuluyorum”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş