İnegöl’de hava sıcaklığı artıyor

Yayınlama: 09.06.2024
109
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahminlerine göre bu hafta en sıcak gün 38 derece ile çarşamba, Perşembe ve cuma günleri olacak. Çarşamba, Perşembe ce cuma günleri hava sıcaklığının daha fazla da olabileceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İnegöl hava tahminlerine göre göre bu hafta sıcaklıkları iyiden iyiye ilçemiz hissedecek. Hava sıcaklığının en düşük 36 dereceyi göstereceği tahmin edilirken, en yüksek hava sıcaklığı ise hafta içi 38 derece olması bekleniyor.

NEM






Öte yandan haftanın en yüksek nem oranı 66 ile 10 Haziran Pazartesi olması bekleniyor. Özellikle Pazartesi (Bugün) nem oranının bunaltıcı olması beklenirken, hafta içi en düşük nem oranı ise 49 oranla 13 Haziran Perşembe günü olması bekleniyor.

AŞIRI SICAKLARDAN KORUNMANIN YOLLARI

Aşırı sıcaklarla ilgili uzmanlar da uyarılarda bulunuyor. Özellikle aşırı sıcaklarda giysi seçimine değinen uzamanlar,

“Yazın genellikle hepimiz açık renk giymeyi tercih ediyoruz. Çünkü beyaz renk, güneş ışığının içinde bulunan tüm renkleri geri yansıtıyor. Koyu renkler ise güneşten gelen hiçbir ışını yansıtmıyor. Bu nedenle koyu renk kumaşlar sıcağı daha fazla hissetmemize sebep oluyor. Hatta bilimsel verilere göre koyu renk kumaşlar, açık renklilere göre vücudumuzu beş derece daha sıcak tutuyor. Tüm bu bilgiler ışığında aşırı sıcaklardan korunmak için açık renk kıyafetler giymenizi öneriyoruz” ifadelerini kullanıyor.

GÜN İÇERİSİNDE ILIK DUŞ

Gün içerisinde ılık duşun vücudu rahatlatacağını belirten uzmanlar şu ifadeleri kullanıyor;

“Klima, her evde bulunan bir eşya değil. Bu nedenle aşırı sıcaklar evlerin içindeyken de bunaltıcı olabiliyor. Bu durumu önlemek için gün içinde birkaç kez ılık duş almayı öneriliyor. Ilık duş almak; vücut ısısını dengelemeye, yüksek tansiyonu düşürmeye, kasların gevşemesine ve terlemenin azalmasına yardımcı oluyor. Siz de aşırı sıcaklardan kendinizi korumak istiyorsanız özellikle sıcağın arttığı saatlerde ılık bir duş alabilirsiniz”

BOL SU TÜKETİMİ

“Hepimiz aşırı sıcaklarda çok terliyoruz ve sıvı kaybediyoruz. Sıvı miktarı azalan vücudumuz, ısı dengesini korumakta zorlanıyor. Bu nedenle sıcak havalarda bolca su içmek gerekiyor. Su içmek, vücut sıcaklığımızı düzenliyor ve sıcağın sebep olduğu zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlıyor. Su aslında vücudumuzun görevlerini yerine getirmesine yardımcı oluyor. Aşırı sıcaklardan korunmak için size bolca su içmenizi öneriyoruz”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş