YKS sınavına İnegöl’de 7 bin kişi katılacak

Tüm Türkiye’de olduğu gibi bu sabah İnegöl’de de yaklaşık 7 bin öğrenci YKS sınavına girecek. YKS sınavı İnegöl’de 25 sınav merkezinde düzenlenecek.

Yayınlama: 30.06.2018
608
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurumu tarafından alınan karar ile Üniversiteye geçiş sisteminde değişiklik olmuştu. Değişen sistemde Üniversiteye giriş sistemi YKS sınavı olarak değişmişti. İki aşamada oluşan YKS sınavında öğrencileri birinci aşamada TYT, ikinci aşamada ise AYT sınavına girecek.

 

YKS sınavının ilk aşaması olan TYT sınavı tüm Türkiye’de olduğu gibi yarın İnegöl’de başlayacak. İnegöl’de yaklaşık 7 bin öğrenci, 25 sınav merkezinde ter dökecek.






 

Sınav merkezlerinin ise 23’ü Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda, 2’si ise Yükseköğretim Kurumuna bağlı fakültelerde gerçekleştirilecek.

 

YKS sınavının ilk aşaması olan TYT sınavı bugün saat 10’da başlayacak. ÖSYM tarafından bir süre önce alınan karar ile 9.45’ten sonra sınav merkezlerine gelen öğrenciler sınava alınmıyordu. Bu durumda oluşan mağduriyet nedeniyle ÖSYM 17 Eylül 2017’de aldığı karar ile öğrencilerin 10’a kadar sınav merkezlerinde girmesi kararlaştırıldı. Ancak saat 10’dan sonra hiçbir öğrenci sınav merkezine kesinlikle alınmayacağı belirtildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş