İnegöl’de kaçak servis faaliyetleri esnaflara ciddi anlamda zarar veriyor

Yayınlama: 10.01.2024
372
A+
A-

İnegöl’de kaçak servis faaliyetleri, esnafları olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kanunlara aykırı bir şekilde servis çeken kişiler, esnafın sabrını taşırmış durumda. Gazetemize ulaşan bilgilere göre, özellikle S plakalı olmadan servis çeken araçlar, Mobilya Sanayi ve Hamzabey OSB gibi bölgelerde faaliyet gösteren birçok fabrika ile kaçak servis anlaşmaları yaparak rekabeti öldürüyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan bir vatandaş, “Bizler tüm ekonomik zorluklar ve ağır vergilere rağmen devletimizin ayakta kalabilmesi için üzerimize düşen vergi yükümlülüklerini yerine getirmeye çalışıyoruz, fakat ilçemizde bulunan Trafik şube ve Zabıta Müdürlüklerinin bu konudaki yetersizlikleri ve denetimlerin yapılmaması sebebiyle söz konusu durum son dönemde artmış  ve bunun yanında yabancı uyruklu vatandaşlarında ticari araç ve Muhacir plakalarla faaliyet göstermeye başladığını görmekteyiz Haksız rekabet ve haksız kazanç ne yazık ki bizleri her geçen gün zor duruma sokmaktadır. Servis camiası olarak korsan servisçilerle mücadeleyi kendimizce her ne kadar dillendirmeye devam ediyor olsak da ilgililer konuya ciddi bir sorun olarak bakmadıkça aşmamız mümkün değil, bu vesileyle bir kez daha yetkilileri sizlerin nezdinde göreve davet ediyorum.”

Servisçi esnafı, resmi yollarla vergi ödeyen işletmeler olarak kaçak servisçilerle mücadele ettiklerini belirterek, denetimlerin artırılmasını talep etti. Kaçak servislerin denetlenmesi ve yasal düzenlemelere uymayanların cezalandırılmasıyla ilgili daha etkili önlemler alınması gerektiği vurgulandı.






İnegöl’deki esnaflar, bu sorunun çözümü için yetkililerden destek bekliyor ve kanun dışı faaliyetlere karşı daha etkili bir denetim mekanizması oluşturulmasını talep ediyor.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş