iNEGöL’DE Ki ACI SU ŞiFA DAĞITIYOR

İnegöl´e bağlı kırsal Saadet Mahallesi´nde bulunan Acı Su, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Çeşitli hastalıklara doğal şifa olan Acı Su’nun başta böbrek taşı düşürme, prostat ve şeker hastalığı olmak üzere birçok hastalığa şifa olduğu söyleniyor.

Yayınlama: 20.08.2019
3.666
A+
A-

Acı Su, vatandaşların iddiasına göre şifa dağıtıyor. Acı suyun ününü duyanlar, Türkiye´nin dört bir yanından Saadet Mahalle’sine akın ediyor.

 

KENDİ İMKÂNLARIMIZLA GETİRDİK






Saadet Mahallesinin girişinde bulunan doğal kaynak suyunu çıktığı yerden alarak şimdiki yerine getiren mahalle sakinlerinden Kazım Kahraman, “Komşumla birlikte bundan 20 sene önce suyun şuanda aktığı çeşmeden yaklaşık 4 km uzakta bulunan bir dağdan getirdik. Biz bu suyu buraya getirirken kimseden yardım almadık kendi imkânlarımızla getirdik. Biz suyu buraya getirince suyun namı arttı herkes tarafından bilinen bir su oldu. Bu sudan kullanan hastalar şifa buldukça çevresindeki eş ve dostlarına haber verdiler ve şu anda Türkiye´nin dört bir yanından buraya su almak için gelen insanlar var” şeklinde konuştu.

 

SUYU SATMAK İSTEYENLER VAR

Acı suyun prostat, böbrek taşı düşürme ve şeker hastalığına iyi geldiğini kaydeden Kahraman, “Suyumuzun şifasını duyan insanlar Türkiye´nin her yerinden araçları ile buralara kadar gelip şifa arıyor. Ancak mahallemizde bazı kişiler, suyu kendi menfaatlerine kullanmak amacıyla bir takım çalışmalar içerisinde. Yani suyu satmak istiyorlar. Bu su devletin suyu, bu suyu kimse satamaz. Bu su ancak halkın şifası için kullanılabilir. Yetkililere defalarca bu durumu ilettim ama henüz ilgilenen olmadı” dedi.

 

MERMER VE DEMİR BORULARI DELİYOR

Sözlerine devam eden Kahraman, “Suyun ekşimsi bir tadı var. Ancak su öylesine etkili ki 5 santim kalığındaki bir mermeri delecek özellikte. Biz burada 20 yıl içerisinde defalarca demir boruları değiştik. Suyun öyle bir özelliği var ki isabet ettiği sert cisimleri eritiyor.  Bir insanda şayet prostat yâda böbrek taşı rahatsızlığı varsa günde 4 bardağı geçmeyecek şekilde içtiği taktirde kısa sürede şifa bulacaktır. Bunu bizzat kendim yaşadım. Yıllar önce doktor prostat ameliyatı olmam gerektiğini söylemişti. Bu suyu içmeye başladıktan kısa süre sonra hastalığım şifa buldu.  Tüm şifa arayanları köyümüze bekliyoruz” diye konuştu.

 

YETKİLİLER İLGİLENMEDİ

Araçların rahat ulaşması için yol açtığını ancak bu yolun yetersiz kaldığını aktaran Kahraman, “Mevcut yolda araçların geçişi sırasında büyük zorluklar yaşanıyor. 87 yaşında olmama rağmen kendi ellerimle yolu genişletmeye çalışıyorum. Mevcut yol kış aylarında araçların gelişine büyük zorluklar çıkarıyor. Yetkililere defalarca söyledim bu yolu düzeltin diye ama henüz gelip ilgilenen olmadı” diyerek sözlerini tamamladı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş