İnegöl’de sıcak hava dalgası bekleniyor

Yayınlama: 21.06.2024
73
A+
A-

İnegöl’de son günlerde artan sıcaklıkların ardından, yeni bir sıcak hava dalgasının etkisiyle sıcaklıkların daha da yükselmesi bekleniyor. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgilere göre, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

Özellikle öğle saatlerinde aşırı sıcaklıkların yaşanacağı uyarısında bulunan yetkililer, vatandaşları sıcak çarpması ve susuzluk gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Uzmanlar, mümkünse 11:00-16:00 saatleri arasında dışarı çıkmamalarını ve bol sıvı tüketmelerini tavsiye ediyor.

Şehrimizde, vatandaşların sıcak havalardan etkilenmemesi için gerekli önlemler alındı. Park ve bahçelerdeki sulama çalışmaları artırıldı.






Sağlık kuruluşları da sıcak hava dalgasına karşı hazırlıklı olduklarını ve vatandaşların ihtiyaç duyduğu takdirde sağlık hizmetlerine kolayca ulaşabileceklerini vurguladı.

Esnaf ve iş yerleri de sıcak hava dalgasına karşı hazırlıklarını yapıyor. Özellikle gıda sektöründe faaliyet gösteren işletmeler, soğuk içecekler ve dondurma gibi ürünlere olan talebin artmasını bekliyor. Vatandaşlar ise sıcak hava dalgası öncesi serinlemek için çeşitli önlemler almaya başladı.

Sıcak hava dalgasının hafta sonuna kadar devam etmesi beklenirken, yetkililer vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırıyor.

HABER: ALİ RAŞİT BACAK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş