İnegöl’de üretilen Margaret Marilla cinsi armut, Balkan ülkelerine ihraç ediliyor

İnegöl’de üretilen yaklaşık 5 bin tonluk Margaret Marilla cinsi armudun 2 bin 500 tonu Balkan ülkelerine ihraç ediliyor.

Yayınlama: 10.10.2021
755
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İsaören Kırsal Kalkınma Koperatifi Başkanı Erhan Ulu ,aracı firmalar vasıtasıyla balkan ülkelerine ihraç ettiklerini ifade etti.

 

İnegöl’e bağlı kırsal mahallelerde Margaret Marilla cinsi armudun hasadı devam ediyor. İlçe genelinde yaklaşık 5 bin ton üretim gerçekleştirilirken, üretimin yarısı Balkan ülkelerine ihraç ediliyor.






 

İsaören Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, aşırı soğuklardan dolayı verimin düştüğünü, fiyatların ise üreticiyi memnun ettiğini ifade etti.

 

Margaret Marilla cinsi armudun kilosunun 3 ila 3 buçuk lira arasında satışının gerçekleştiğini belirten Ulu, şu ifadeleri kullandı:

 

“Bu yıl Margaret Marilla armut hasadımıza başlamış bulunmaktayız. Şuan itibari ile yaklaşık olarak hasadımızın yarısını tamamladık. Malum geçen yıl aşırı soğuklardan dolayı Margaret Marilla armudumuzda verim biraz daha düşük. Tonajlarda biraz noksanlığımız var. Bu tonajlardaki noksanlığımızı da çok şükür fiyatların iyi olmasından dolayı diğer eksiğimizi kapacağız nasipse. Bu yıl itibari ile Margaret Marilla armudumuzu 3 ila 3 buçuk lira arasında satışını gerçekleştiriyoruz”

 

İnegöl genelinde yaklaşık 5 bin ton Margaret Marilla cinsi armut üretiminin gerçekleştiğini ve 2 buçun tonunun Balkan ülkelerine ihraç edildiğini ifade eden Ulu,

 

“Bu armudumuzun büyük çoğunluğunu Balkan ülkelerine ihraç etmekteyiz. Değişik firmalar var, ihracat için ürün gönderdiğimiz. Onların aracılığı ile Balkan ülkelerine ihracat yapmaktayız. Yaklaşık olarak İnegöl ve civarında Margaret Marilla armut olarak 5 bin ton civarında bir üretimimiz olmakta.  Bu ürettiğimiz armudun yaklaşık 3 bin 500 tonu Balkan ülkelerine ihraç etmekteyiz. İhracatın olmasından dolayı da fiyatlarda biraz artış var” diye konuştu.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş