İnegöl’de yürek dağlayan olay

Yayınlama: 04.12.2023
1.156
A+
A-

İnegöl’de 81 yaşındaki yaşlı adam, nafaka yükümlülüklerini yerine getiremediği için gözaltına alındı. Bu anlar ise tepkilere neden oldu.

Alınan bilgilere göre 81 yaşındaki Zülfü Ş. isimli yaşlı adam, nafaka hükümlerini yerine getiremediği için gelen ihbar sonrasında gözaltına alındı.

Gözaltına alınan yaşlı adamın hıçkırıklarla ağlaması ise çevredeki vatandaşın tepkisine neden oldu.






Çevredeki vatandaşlar, nafaka ile ilgili kanunların mağduriyetlere yol açtığını, canlı örneğini gördüklerini belirtti.

81 yaşındaki yaşlı adama 3 ay Tazyik Hapsi cezası olduğu öğrenildi.

Tazyik hapsi, bir kimsenin para borcundan dolayı değil bir yükümlülüğün yerine getirilmemesi nedeniyle uygulanan hukuki kurumdur. Borçlunun ödeme şartını (taahhüdü) ihlal etmesi, nafaka yükümlüsünün nafaka borcunu yerine getirmemesi, çocuk teslimi kararlarına aykırı davranılması ya da 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun gereği verilen tedbir kararının gereklerine aykırı hareket edilmesi gibi durumlarda uygulanır. Tazyik hapsinin amacı kişinin yapmakla, vermekle ya da yapmamakla yükümlü olduğu şeyleri derhal yerine getirmesini amaçladığı yani kamu düzenine ilişkin bir değeri koruduğu için kişinin bu yükümlülüğü yerine getirmesi ile birlikte ortadan kalkar. Yine bu sebeple tazyik hapsi paraya çevrilebilen ya da ertelenebilen bir yaptırım değildir. Tazyik Hapsini TCK’da yer alan hapis cezalarından farkı da tam olarak budur, diğer hapis cezalarında TCK’da işlenen suçların ihlalinin cezalandırılması amaçlanır oysa tazyik hapsinde amaç “nafaka ihtiyacı olan kişilerin acil olarak nafakayı edinmesi, ihlal edilen taahhütten dolayı mağdur olan kişilerin mağduriyetinin giderilmesi, koruma tedbirini ihlal eden kişinin davranışlarının önlenerek korunan aile bireylerinin güvende olması” gibi daha acil durumları çözüme kavuşturmaktır.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş