İnegöl’deki sorunlar Soru önergeleri ile TBMM’nin gündeminde

Milliyetçi hareket partisi İnegöl İlçe Başkanı Aytekin Torun, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, muhtarların sorunlarından İnegölspor’a, esnflarının MDF, sunta ve cam tedarik sorunundan köylerdeki sulama suyu sıkıntısına kadar birçok konunun soru önergeleri ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine taşındığını ifade etti.

Yayınlama: 19.11.2021
451
A+
A-

Geçtiğimiz ayalarda MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu ve Bursa İl Başkanımız Cihangir Kalkancı ile İnegöl İlçe Başkanı Aytekin torun başkanlığındaki heyet, İnegöl’de muhtarlar, esnaflar başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşu ziyaret etmişti.

 

İnegölspor’u da ziyaret eden heyet, İnegöl’deki ziyaretlerde gündeme gelen sorunlarla ilgili notlarını alırken, geçtiğimiz günlerde soru önergeleri ile meclisin gündemine taşıdı.






 

KATI ATIK KONUSU VALİ CANBOLAT’A İLETİLDİ

Konuya ilişkin parti binasında açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Aytekin Torun, şu ifadeleri kullandı:

 

“Bildiğiniz üzer 18 Eylül 2021 tarihinde Genel Başkanımızın talimatı ile ilçe ziyaretleri kapsamında genel sekreterimiz İsmet Büyükataman, Bursa Milletvekilimiz Hidayet Vahapoğlu ve Bursa İl Başkanımız Cihangir Kalkancı ile il yöneticilerimizin birlikte İnegöl ziyaretinde, İTSO, esnaf odaları, muhtarlıklar, İnegölspor ziyaretlerimiz gerçekleştirilmişti. Buradaki ziyaretlerde bizlere aktarılan sorunlar, çözüm önerileri, muhtarlarımızın talepleri, esnaflarımızın talepleri olmuştu. Bizler de bunları not edip raporladık ve Milletvekilimiz Hidayet Vahapoğlu beye ilettik. İTSO Başkanımız Yavuz Uğurdağ ve büyük fabrika sahibi esnaflarımızın bir talebi olmuştu. Katı atık yakma konusunda bir talep gelmişti. Sizlerin de bildiği gibi odun ve kömürün ısıtmada kullanılmaması kararı alınmıştı. Özellikle dar gelirli vatandaşların ve geniş mekânlarda üretim yapan işletmelerin mağduriyetlerinin önlenmesi için ağaç ve ağaç ürünlerinin atıklarının ısınmada kullanılması için Sayın Milletvekilimiz Hidayet Vahaoğlu Bey, Bursa Valimiz Yakup Canbolat beye bir bilgilendirme bulundu.  Valimize Milliyetçi Hareket Partisi olacak teşekkür ediyoruz. Gereğini yapacağını iletmişlerdir” dedi.

 

MUHTARLARIN SORUNLARI GÜNDEME GELDİ

Muhtarlara yapılan ziyaretlerde, muhtarların ek ödenek veya ücretlerinin arttırılması için talepleri olduğunu ve bu taleplerin de elektrik, internet, doğalgaz gibi nedenlerden dolayı gündeme getirilmesi anlamında çalışma yapıldığını belirten Torun, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

 

“Milletvekilimiz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu beyin yazılı olarak cevaplandırabilmesi adına TBMM’ye bir soru önergesi vermiştir. Önergede, muhtarlarımız zamanının büyük kısmını çalışma ofislerinde geçirdikleri, bu sebeple elektrik, doğalgaz, internet harcamaları gibi çeşitli harcama kalemleri olduğunu belirtilmiştir. İnşallah bunun neticesinde de inşallah muhtarlarımız istekleri yerine getirilir. Köylülerin sulama ile ilgili sorunları her geçen gün artmakta. Su fabrikalarının yer altı sularını çektiği, düzensiz sulama nedeni ile derelerin kuruduğu, sulama depolarında köylere ayrılan su miktarlarında adaletsizliğin olduğu, kuru bakliyat depolama alanlarının yetersiz olması sebebi ile çiftçinin ürününü ucuza vermek zorunda kaldığı hususlar da dile getirilmiştir. Bu konu ile ilgili de soru önergesi sunulmuştur”

 

ESNAFLARIN SORUNLARI GÜNDEME GETİRİLDİ

Konuşmalarını sürdüren Torun;

 

“Yine ziyaretlerimiz kapsamında sanayici iş insanlarının bizlere ilettiği son zamanlarda artan MDF sıkıntısı konusu vardı. İç piyasadaki ihtiyacı karşılamadan ihracat yapıldığı,  demir ve sünger gibi mobilya sektörünün temel girdilerini piyasada bulmakta zorluk çektikleri, mobilyada kullanılan cam ürünlerini yerli firmalardan karşılamak isteyen üreticilerin 3 aydan daha fazla bekletildiği, bu sebeple İran’dan ithalat yapmak zorunda kaldıkları, hammadde temininde sıkıntı yaşayan firmaların iş kolunu değiştirdikleri, dükkân ve depo alanlarının kira ücretlerinin yüksek olması ile ilgili sorunlar dile getirilmişti. Bu kapsamda Ticaret Bakanımız Mehmet Muş beye cevaplaması adına Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak, soru önergesi verilmiştir” dedi.

 

İNEGÖLSPOR’A YENİ STAT YAPILMASI ADINA ÇALIŞMALAR YAPILDI

İnegölspor’a yeni bir stat kazandırılması konusunda da çalışmalar yaptıklarını belirten Torun, “Bir diğer konu İnegölspor. İnegölspor’umuzun daha iyi yerlerde olması adına, daha güzel bir statta futbol oynaması adına, Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu’nun cevaplaması adına soru önergesi verilmiştir. Aynı zamanda daha önce de bu konu ile ilgili Milletvekimiz Saffet Sancaklı’nın aracılığı ile bir çalışmamamız olmuştu” dedi.

 

MHP TAM GAZ ÇALIŞIYOR

91 Kırsal mahallenin 86 tanesini ziyaret ettiklerini belirten Torun, Milliyetçi Hareket Partisi’nin İnegöl’de tam gaz çalıştığının da mesajını vermiş oldu.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş