İNEGöL’DEN CHP’YE ‘iNCE’ MESAJ ‘Önce kendi partinize demokrasi getirin’

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin İnegöl İlçe Başkanlığı ofisi açılışını gerçekleştirdi. Açılış öncesi açıklamalarda bulunan İnce, “Muhalefet çıkmış, güçlendirilmiş parlamenter sistem getirecekmiş. Ya siz önce kendi partinize demokrasi getirin. Siyasi partilerde başkanlık sistemi var. Ön seçimleri kaldırmışlar. Genel başkanlarının astığı astık, kestiği kestik, demokrasi getireceklermiş. Demokrasi istiyorsan Memleket Partisi’nde var” dedi.

Yayınlama: 25.10.2021
877
A+
A-

Partisinin İnegöl’deki ofisinin açılışına katılan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, açılış öncesi açıklamalarda bulunarak hem muhalefeti hem de iktidarı eleştirdi.

 

BU GİDİŞ, GİDİŞ DEĞİL






Partinin önünde toplanan kalabalığa hitap eden İnce, şu ifadeleri kullandı:

 

“3 sene önceydi,  Bursa’nın eski stadyumunda Bursa mitingi yaparken, ‘Bu yorgun Erdoğan seçilirse, dolar 8-10 lira olur demiştim. Oldu mu? Oldu. Şimdi tekrar söylüyorum; bu kafa sakat bir kafa. Bu kafa doğru kafa değil. Hukuk yoksa bilim yoksa vicdan yoksa adalet yoksa akıl yoksa o ülke duvara toslar. Türkiye’yi duvara toslattırmamamız lazım. Türkiye’yi uçurumun kenarından çekip almamız lazım. Türkiye üretemiyor artık. Çiftçi gübre alamıyor. 450 lira gübre. Doğalgaz pahalı, mazot pahalı. Sen traktörüne mazot alıyorsun, adam teknesine yatına alıyor, traktörün 3’te 1 fiyatına alıyor. Bu ülke fakirleşir. Gençler yurt bulamıyor. Emekliler geçinemiyor. Çiftçi gübre alamıyor. Her dört geçten biri işsiz. Bu gidiş, gidiş değil”

 

‘GENEL BAŞKANLARININ ASTIĞI ASTIK, KESTİĞİ KESTİK, DEMOKRASİ GETİRECEKLERMİŞ’

‘Muhalefet’ ifadesini kullanarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert dille eleştiren İnce, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

 

“Bir yanda 20 yıllık bir iktidar, bir yanda da 20 yıllık bir muhalefet var. 20 Yılın sonunda iktidar doları uçurmuş, çiftçiler tarlalarını terk etmiş, emekliler geçinemiyor ama muhalefet umut olamıyor. Muhalefet çıkmış,  güçlendirilmiş parlamenter sistem getirecekmiş. Ya siz önce kendi partinize demokrasi getirin. Siyasi partilerde başkanlık sistemi var. Ön seçimleri kaldırmışlar. Genel başkanlarının astığı astık, kestiği kestik, demokrasi getireceklermiş. Demokrasi istiyorsan Memleket Partisi’nde var. Bir siyasi partinin amacı nedir; ülkeyi yönetmektir. Siyasi partinin amacı ülkeyi yönetmekse, genel başkanı da yönetmek için aday olur. Bugün ki anayasada ülkeyi kim yönetiyor; Cumhurbaşkanı yönetiyor. O zaman aday olacaksın. Türkiye’de bu kötü gidişatı bir tek şartla durdurabiliriz. Toptan temizlik yapacağız. İktidarı muhalefeti beraber göndereceğiz”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her şeyi belirlediği iddiasında bulunan İnce;

 

“Milletvekillerini Erdoğan belirliyor. Bakanları Erdoğan belirliyor. Hâkimleri, savcıları Erdoğan belirliyor. Valileri Erdoğan beliyor. Genel müdürleri Erdoğan belirliyor. Her şeyi o biliyor, belirliyor. Sorumlu bulmaya geldi mi, 5 market sorumlu diyor, muhalefet sorumlu diyor, parkta yatan gençler sorumlu diyor, suçu hep başkasına atıyor. Öyle bir şey yok. Niye pahalı domates biber? Gıda maddeleri neden pahalı? Üretim azaldı, gübre pahalı, ilaç pahalı, elektrik pahalı, mazot pahalı, köprüler pahalı, otoyollar pahalı, onun için pahalı.  Bu zulüm düzenini yıkacağız, yerle bir edeceğiz, iktidarı da muhalefeti de” dedi.

 

Gençlerin yurt dışına çıkma iddialarını bırakması gerektiğini belirten İnce,

 

“Gençler size sesleniyorum; sakın memleketi terk etme iddialarını bırakın. Memleketi terk etmek yok. Bu memleket bizim, bu bayrak bizim, bu toprak bizim, bu denizler bu göller bizim. Nereye terk ediyorsunuz? Sahip çıkacağız memleketimize. Yanan ağaçların yerine yenisini dikeceğiz. Akan sularımızı, ovalarımızı, mavi vatana sahip çıkacağız. Hiç kimse konuşmuyor mavi vatanı. Mavi vatanı konuşmazsak, Antalya körfezine sıkışmış bir kara devleti oluruz biz. Biz deniz devleti olacağız. Erdoğan gemileri geri çekti. Allah’ın izni ile o gemileri daha önceki yerine geri göndereceğiz” dedi.

 

10 Büyükelçi konusuna da değinen İnce, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 

“10 Büyükelçiye laf ediyor. Onları sınır dışı etmekten bahsediyor. Biz o büyükelçilerin sömürgesi değiliz. Biz bağımsız, onurlu Türk Devletiyiz. Ama Türkiye’de de yargının bağımsız olmadığını, yargının talimatla iş yaptığını hepimiz biliyoruz. Örnek mi istiyorsun, rahip ne oldu?”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş