İnegöllü genç, 2021 YKS Yabancı Dil Testi (YDT) Rusça alanında Türkiye 1’incisi oldu

Akhisar Mahallesi’nde ikamet eden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencisi, İnegöllü genç Temel Dursun, 2021 YKS Yabancı Dil Testi (YDT) Rusça alanında Türkiye 1’incisi oldu.

Yayınlama: 30.07.2021
4.813
A+
A-

Bursa’nın İnegöl ilçesinde ikamet eden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencisi Temel Dursun (20), Türkiye geneli 2021 YKS Yabancı Dil Testi (YDT) Rusça alanında Türkiye 1’incisi oldu.

 

Sınava hazırlandığı dönem içerisinde tüm sosyal aktivitelerini durdurduğunu belirten Dursun, zor bir sürecin ardından başarının gelmesinin kendisini mutlu ettiğini ifade etti.






 

‘ÖSYM Başkanı Halis Aygün beni aradı, çok şaşırdım, beklemiyordum çünkü’

 

Rusya’da doğup büyüdüğü için Rusça dilini bildiğini ifade eden Dursun, şu ifadeleri kullandı:

 

“Ben Rusya’da doğdum, orada büyüdüm. 5. Sınıfa kadar orada okudum. 6. Sınıfı burada okudum. 9 yıldır Türkiye’deyim. Rusçayı oradan biliyorum. Konuşarak yerinde öğrendim. Sınava da çalıştım. Böyle olunca da Allah’a şükür nasip oldu birinci oldum. Binciliği beklemiyordum ama nasip işi. Ben sınavın daha bir hafta daha açıklanmayacağını biliyordum. Sabah uyandığımda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün beni aradı, tebrik edip birinci olduğumu söyledi. Çok şaşırdım, beklemiyordum çünkü. İyi bir sonuç bekliyordum ama birinci olmayı beklemiyordum. Kendisi de benimle sohbet etti, çok mutlu oldum. Sonra aileme haber verdim, işteydi o zaman herkes. Onlar da öğrenince mutlu oldular”

 

‘Sınava hazırlık süreci çok zorlu geçti’

 

Sınava hazırlık döneminin zorlu geçtiğini belirten Dursun,

 

“Sınava hazırlık süreci çok zorlu geçti. Çok çalıştık, arkadaşlarla olsun, okul ortamında, evde çok fazla çalışıyordum. Hatta mahalledeki arkadaşlarımla görüşemedim bile. Çağırıyorlardı ama gitmiyordum çünkü ders çalışmam gerekiyordu. Uykumuzdan feragat ettik çalıştık, Allah da nasip etti çok şükür” dedi.

 

Ailesinin kendisin sürekli destek vermesi ile başarıya uzandığını söyleyen Dursun,

 

“Ailem eğitime çok önem veren insanlar. Ailemin eğitime verdiği önem bana da yansıdı. Sınav stresinde en büyük yardımcı aile oluyor. Çünkü sınav sadece çalışmak değil. Stres çok büyük bir etken. Çevre çok büyük bir etken. Yani sadece çalışmaya bağlı bir şey değil. Çok büyük faktörler var. Aile de bunların önüne geçmede yardımcı oluyorlar. Benim ailemde bana yardımcı oldu. Böylece stres yapmadan sınava girdim” dedi.

 

‘Tıp ile yapay zekayı günümüz şartlarında birleştiği yerde çalışmak istiyorum’

Hedefinin tıp ile yapay zekanın birleştiği bir alanda çalışmak olduğunu belirten Dursun, şu ifadeleri kullandı:

 

“Ben zaten Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisiyim. Tıp alanında ilerlemek istiyorum. İnşallah nasip olursa yapay zeka ile alakalı kendimi geliştirip, tıp ile yapay zekayı günümüz şartlarında birleştiği yerde çalışmak istiyorum. Artık nerede olursa inşallah yaparım diye düşünüyorum”

 

Temel Dursun’un ablası Songül Dursun (23) ise, şu ifadeleri kullandı:

 

“Sınav sonuçları açıklanmadan bir gün önce bir hafta sınav sonuçlarının açıklanacağını konuşmuştuk. Ertesi gün biz de beklemiyorduk, sınavın açıklandığını öğrendik şaşırdık. Sınav sonrası konuşmuştuk, bir tane yanlışı olduğunu söylemişti. Dereceye gireceğini biliyordum ama birinci olur mu belli değildi. İlk duyduğumuzda çok sevindik, gurur duyduk kardeşimizle. Yoğun ve düzenli bir şekilde çalıştı. Arkadaşları ile görüşmek, sosyal çevre, etkinliklere ara vermek zorunda kaldı.  Yoğun ve düzenli bir şekilde çalışarak birinciliği elde etti. Biz aile olarak da her zaman ona destek çıktık ve bu başarının sonucu ile çok sevindik, kendisi ile gurur duyduk ve başarılarının devamını bekliyoruz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş