iNEGöLLü KADINLAR AFRiKA’DA SU KUYUSU AÇTIRIYOR

İnegöl’de sosyal medya üzerinden örgütlenen binlerce kadın Afrika’da su kuyusu açtırmak için yardım kampanyası başlattılar.

Yayınlama: 06.09.2019
749
A+
A-

İnegöl’de kadınlar sosyal medya üzerinde kurdukları bir gurup aracılığıyla binlerce İnegöllü kadını bir araya getirerek sosyal projeler üretiyor.  Son olarak ise İHH aracılığıyla Afrika’da ‘su kuyusu açtır, susuzluğa çare ol’ projesiyle su kuyusu açtırma projesi başlattılar.

 

Gurup yöneticilerinden Nevin Karatepe, Özlem Dedeler, Sedef Şan ve Hacer Çelebi yaptıkları ortak açıklamada; “İnegöllü kadınlar olarak sosyal medyada açtığımız gurubumuzda sosyal sorumluluk projelerine imza atıyoruz. Kendi aramızda toplanıp ne yapabiliriz diye düşündüğümüzde aklımıza Afrika ülkelerinden birinde su kuyusu açtırma fikri aklımıza geldi. Bunun üzerine İnegöl İHH yetkilileriyle bir araya gelerek detayları görüştük. Başlatmış olduğumuz projede 1 haftayı geride bıraktık. 11 Eylül Çarşamba günü sona erecek su kuyusu projemiz de tüm İnegöl halkımızı bağış yapmaya davet ediyoruz. Açtırmak istediğimiz su kuyusu 20 ila 30 yıl arasında temiz içilebilir su ihtiyacını karşılamaktadır” dediler.






 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş