İnegöllü öğrenciler YKS’de ter döktü

Yayınlama: 09.06.2024
32
A+
A-

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) İnegöl’de yoğun katılım ile gerçekleştirildi. İlçemizde bazı öğrencilerin sınava geç kalması ise duygusal anlar yaşamasına neden oldu.

Bu yıl Türkiye genelinde 3 milyon 120 bin 878 adayın başvurduğu YKS’nin ilk oturumu TYT’de Türkçe Testinde 40, Sosyal Bilimler Testinde 20, Temel Matematik Testinde 40, Fen Bilimleri Testinde 20 soru olmak üzere 120 soru soruldu ve 165 dakika süre verildi.

YKS’nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ise, Pazar günü gerçekleştirildi.






AYT’de adaylara Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testinde 40 soru, Sosyal Bilimler-2 Testinde 40 soru, Matematik Testinde 40 soru, Fen Bilimleri Testinde 40 soru soruldu ve 180 dakika süre verildi.

Üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise adaylara 120 dakika süre verildi. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça olmak üzere 5 dilde yapılan sınavda 80 soru yer aldı.

Engelli adaylar için 2024 YKS’de, üç oturumda toplam 3 bin 127 okuyucu ve işaretleyici görev yaptı.

Engel gruplarına göre oluşturulan tekli ve toplu salonlarda ise TYT’ye toplam 12 bin 848 engelli aday girdi. Engelli adaylar için YKS’de üç oturumda toplam 3 bin 127 okuyucu ve işaretleyici görev yaptı.

ÖSYM, bu yıl ek süreden faydalanma hakkı olmayan okuyucu veya işaretleyici yardımı alan engelli adayların tamamına 30 dakika ek süre verilmesini kararlaştırmıştı.

Bu kapsamda sınava giren okuyucu veya işaretleyici yardımı alan engelli adaylara da 30 dakika ek süre verildi.

İNEGÖL’DE SINAVA YOĞUN KATILIM

Öte yandan ilçemizde bulunan okullarda YKS’ye yoğun katılım gerçekleşti. Hafta sonu adaylar sabah saatlerinde sınava gireceği okulların önlerinde beklemeye başladı. Aynı zamanda adaylar ile birlikte okul önlerine akın eden aileler, çıkış saatlerine kadar okul önlerinde bekledi.

Bazı aileler ise sınava giren çocuklarına destek olmak için dualar etti.

SINAVA GEÇ KALDILAR

Öte yandan İnegöl’de sınavı heyecan ile bekleyen bazı öğrenciler, sınava geç kalınca gözyaşlarına boğuldu. Kapıdan alınmayan öğrenciler duygusal anlar yaşarken, öğrencileri çevredeki vatandaşlar ve aileleri teselli etmeye çalıştı.

POLİS VE JANDARMA GÖNÜLLERE GİRDİ

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Ekipleri ve Jandarma Komutanlığı ekipleri, İnegöl’de bazı öğrencileri ekip araçları ile sınava geç kalmamaları için sınava girecekleri okullara yetiştirdi. Emniyet ve Jandarma Ekiplerinin bu hamlesi, vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş