İnegöllüler kan bağışına ilgi gösteriyor

İnegöl Heykel mevkiinde Kızılay’ın kan bağışı kampanyası devam ederken, İnegöllü vatandaşların kan bağışına ilgi göstermesi sevindirdi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kızılay Kan Bağışı Görevli Doktoru Avni Ateş, “Genel ortalama olarak iyi. İnegöl halkının kan bağışına ilgisinden dolayı memnunuz” dedi.

Yayınlama: 09.03.2018
644
A+
A-

Kızıl Kan Bağışı Tırı, heykel mevkiinde çalışmalarını sürdürüyor. Kızılay Kan Bağışı Tırı görevlisi Doktor Avni Ateş, kan bağışına İnegöllü vatandaşların ilgi gösterdiğini ifade etti.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ateş, “Kan bağışları genel olarak kış ayında düşüyor. İnegöl’de de kan bağışına olan ilgi iyi. İlk günler tabi daha fazla oluyor. Daha sonra bu düşmeye başlıyor. Haliyle 3 ayda bir düşüyoruz. Genel ortalama olarak iyi. İnegöl halkının kan bağışına ilgisinden dolayı memnunuz. İlk günler 130-140 ünite kan ile başladık. Şimdi 80-90 civarında. Tabi program bittikten belirli bir süre sonra yine geleceğiz” dedi.






 

Kan bağışının kış aylarda düşmesinin sebebinin önyargı olduğunu, kan bağışı ile üşümenin alakasız olduğunu belirten Ateş, “Kan bağışının düşmesinin nedeni havanın düşük olması. Yaz aylarında ve ilk baharda kan bağışı genel olarak çok artıyor. Kışın soğuğu nedeni ile bağışlar düşüyor. Bir de ön yargı vargı var. Hani kan verirsem üşürüm diye bir ön yargı var. Kan vermenin üşüme ile hiç bir alakası yok. İnsanlarda bir kan değeri var. Biz sınırın üzerinden aldığımız için kanda bir değişim söz konusu olmuyor. Bu çok yanlış bir algı yani” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş