İnegöl’ün dünyaya açılan kapısı; Çilek, yeni yatırımlar ile büyüyecek

Yayınlama: 25.09.2024
174
A+
A-

Mobilya sektörünün merkezi İnegöl’de 1996 yılında doğan Çilek Mobilya, bugüne dek yaptığı yatırımlar, hızla küreselleşmesi ve elde ettiği ekonomik değer ile bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 50 bin metrekarelik fabrikasından 5 kıtada 50’den fazla ülkeye ihracat yapan Çilek, 10 yılda yurt içinde ve yurt dışındaki satış noktası sayısını 1.000’e çıkarmayı hedefliyor. Japon Yalın Üretim Felsefesi’ni benimseyerek israfı en aza indiren Çilek, kendi güneş panellerinden ürettiği yenilenebilir enerji ile yılda 6 bin 600 ton karbon salınımının önüne geçiyor.

Bebek, çocuk ve genç odası kategorisinde uzman bir dünya markası olma yolunda hızla ilerleyen Çilek, bugün 5 kıtada, 50’den fazla ülkede, 500’den fazla satış noktasında ürünlerini dünya çocuklarıyla buluşturuyor. Sektörde kendi bünyesinde Ar-Ge ve Tasarım Merkezi’ni bir arada bulunduran tek marka olarak faaliyetlerine devam eden Çilek, sunduğu özgün tasarımlar ve fonksiyonel çözümlerle kullanıcıların hayatlarına değer katıyor. Çilek, kurulduğu günden bu yana kaliteden asla ödün vermeden, kullanıcıların ihtiyaçlarını ve beklentilerini ön planda tutarak, sektörde öncü bir rol üstleniyor. İnegöl’deki 50 bin metrekarelik üretim ve depolama alanıyla yılda 500 bin adet ürün üreten Çilek, 700’ü aşkın çalışanıyla da hem istihdama hem de ülke ekonomisine fayda sağlıyor. İlk ihracatını 1996 yılında Ukrayna’ya yapan Çilek, bugün dünyanın dört bir yanındaki 50’den fazla ülkeye ihracat yaparak ülke ekonomisine katkı sağlamayı sürdürüyor.

MUZAFFER ÇİLEK: “SEKTÖRÜMÜZDE FARKLI BİR KULVAR AÇTIK”






İnegöl’deki fabrikada basın mensupları ile buluşan Çilek Mobilya Kurucu Ortağı ve CEO’su Muzaffer Çilek, “Kurulduğumuz ilk günden beri hedefimiz mobilya sektörüne etki eden bir dünya markası olmaktı ve bunu başardık. Çilek markası olarak Türk mobilya ve perakende sektöründe sadece bebek, çocuk ve genç odasına odaklanarak farklı bir kulvar açtık ve en çok da kendimizle yarışarak sektörde çok önemli tecrübelere sahip olduk. Rekabet stratejisi olarak odaklanmayı seçerek bebek, çocuk ve genç odasında lider marka olduk. Tüketici araştırmalarına baktığımızda, bebek, çocuk ve genç odasında en bilinen ve en çok tercih edilen marka olmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

HEDEF, 1.000 SATIŞ NOKTASI

Satış noktalarının sayısını artıracaklarını belirten Çilek, “500’ü aşan yurt içi ve yurt dışındaki satış noktamızı 10 yılda 1.000’e çıkararak milyonlarca çocuğun daha düşlerini büyütmeye devam etmeyi hedefliyoruz. Ayrıca, İnegöl’deki fabrikamızda yer alan ek üretim tesisini de aktif hale getirerek üretim kapasitemizi yılda 500 bin üründen 650 bin ürüne çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

2024 BÜYÜME HEDEFİ YÜZDE 55

2023 yılı ciro artışının yüzde 44 olduğunu belirten Muzaffer Çilek, “2024 yılı sonunda büyüme oranımızı yüzde 55 olarak hedefliyoruz. İhracatın toplam satış içindeki payı ise ortalama yüzde 33 seviyesinde. Yani her 3 tırdan birini yurt dışına gönderiyoruz, son 20 yılda toplam 375 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik” dedi.

ALMAN MOBİLYA DEVİNİ SATIN ALDI

Çilek Mobilya’nın çeşitli alanlarda önemli yatırımlar yaptığına da dikkat çeken Muzaffer Çilek, “Modernizasyon çalışmalarına 5 milyon dolar, Güneş Enerji Sistemi (GES) ve Biyokütle Enerji Santrali projelerine 7,8 milyon dolar, Ar-Ge ve dijitalleşme alanlarına ise 2,2 milyon dolar yatırım yapıyoruz. Yurt dışındaki toplam yatırımlarımız 10 milyon doları buluyor. Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’daki mağazalaşma sürecimiz devam ediyor. Ayrıca, uluslararası marka stratejimiz kapsamında 2018 yılında Nolte Grup’tan 1896 yılında kurulan Alman markası CS Schmal Möbel’i satın aldık. Bu köklü marka ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

SEKTÖRÜN İLK AR-GE ve TASARIM MERKEZİNİ KURDU

2015 yılında sektörün ilk Ar-Ge Merkezi’ni, 2017 yılında da Tasarım Merkezi’ni kurduklarının altını çizen Muzaffer Çilek, şöyle konuştu; “Ar-Ge Merkezi’nde 30’a yakın faydalı model ve tasarım tesciline ulaştık. Ayrıca, Çilek Tasarım Merkezi’nin katkısıyla 1.150 adet tasarım tesciline sahip olma başarısı gösterdik. Her yıl Ar-Ge’ye ciromuzun yüzde 3’ünü yatırıyoruz. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından düzenlenen İnovalig ödüllerinde İnovasyon Yaşam Döngüsü kategorisinde ikinci olduk. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Verimlilik Proje Ödülleri’nde Kanban üretim takip sistemiyle Türkiye birinciliğini elde ettik. Öte yandan üretim uygulamalarıyla, Endüstriyel Mükemmellik Ödülleri’nde Türkiye ikincisi olduk. Ayrıca Uluslararası Araştırma-Geliştirme ve Tasarım Konferansı’nda Dijital Dönüşüm kategorisinde birincilik elde ettik.”

Kuruldukları ilk günden bu yana özgün tasarım konseptine odaklandıklarını ifade eden Çilek, “2017 yılında Çilek Tasarım Merkezi’ni kurarak sektördeki öncü rolümüzü sürdürdük. Genç Türk tasarımcılarla çevreye duyarlı ve kaliteli malzemelerle üretim yapıyor, tasarımlarımızda çocukların fiziksel ve duygusal gelişim evrelerini dikkate alarak güvenli ve fonksiyonel çözümler sunuyoruz. Uluslararası standartlarda, “Evrensel Tasarım İlkeleri” doğrultusunda tasarladığımız ürünlerimizle ulusal ve uluslararası yarışmalardan kazandığımız tasarım ödülleri de Çilek Tasarım Merkezi’nin ne kadar doğru işler yaptığını ortaya koyuyor” dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK, İŞ MODELİNİN MERKEZİNDE YER ALIYOR

2008 yılından itibaren Japon Yalın Üretim Felsefesi’ni benimseyen Çilek, çevre dostu üretim süreçleri ile atıklarını elektrik enerjisine dönüştürmeyi hedefleyen Biyokütle Enerji Santrali projesini sürdürüyor. Ayrıca, İnegöl tesislerinde kurduğu 8 GW’lık Güneş Enerji Sistemi ile elektrik enerjisinin yüzde 100’ünü yenilenebilir kaynaklardan sağlıyor, bu sayede de yılda 6 bin 600 ton karbon salınımını önlüyor. Çilek, sürdürülebilirlik ve yenilikçi üretim anlayışını bir arada sürdürerek, sektördeki liderliğini pekiştiriyor ve çevresel duyarlılığını güçlendiriyor.

İHRACATI ARTIRACAK PROJELERE İMZA ATTI

Çilek, 2007 yılında Türkiye’den en az 10 uluslararası marka yaratma hedefiyle başlatılan TURQUALITY® programına mobilya sektöründen dahil olan ilk marka oldu. Ayrıca sektörün dünya pazarında ilk 5’e yükselebilmesi için alışılmışın dışında stratejiler, yenilikçi fikirler ve firma ortak projelerinin önemine her zaman inanan Çilek Mobilya, bu amaçla Amerika, İngiltere ve Almanya gibi büyük mobilya ithalatçısı ülkelerde üretim ve satış iş birliği yapmak üzere Türkiye’nin önde gelen 7 mobilya markasıyla f-tr Furniture Partners ortak markası altında birleşti. Bu konsorsiyum, mobilya sektöründe “güç” kavramını yeniden tanımlayarak tasarımdan üretime, küresel pazardaki hakimiyetten lojistik operasyonlara kadar yedi kat daha güçlü bir iş ortaklığı ile uluslararası rekabette yer almayı sağlıyor.

DEĞİŞEN DÜNYADA DEĞİŞMEYEN İYİLİK DEĞERLERİNİ YAŞATIYOR

Çilek Mobilya, üretim, istihdam ve ihracat ile ülke ekonomisine katkı sunmaya devam ederken, sosyal sorumluluklarını da yerine getirdiklerini ifade eden Çilek, “Çilek kurucuları olarak sosyal sorumluluğumuzun bilinci ile 2009 kurduğumuz Çilek Vakfı aracılığıyla gıda bankacılığı projemizi hayata geçirdik. Çilek markalı ürünleri dünyanın farklı köşelerindeki çocuklara ulaştırarak onları mutlu ederken, elde ettiğimiz gelirlerin bir kısmı ile yine dünyanın farklı coğrafyalarındaki açlık sınırında olan 6.200 ailenin çocuklarına Gıda Bankacılığı Sistemi ile yılda dört kez gıda desteği ulaştırarak onları da mutlu ediyoruz. Çilek aile bireylerinin de fon sağladığı Çilek Vakfı ile değişen dünyada değişmeyen iyilik değerlerinin yaşatılması için gayret gösteriyoruz.” diye konuştu.

ÇİLEK, “YENİ İŞ BİRLİKLERİ VE YATIRIMLARLA BÜYÜYECEĞİZ”

Çilek Mobilya’nın gelecek hedeflerinden de bahseden Muzaffer Çilek, “Önümüzdeki dönemde de müşteri memnuniyetini odağımıza alarak, dijitalleşme süreçlerimizi hızlandırmak, mağaza içi iletişimimizi geliştirmek ve müşterilerimize daha etkin bir hizmet sunmak için hız kesmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Aynı zamanda, uluslararası pazarlarda etkinliğimizi artıracak yeni iş birlikleri ve yatırımlar da gündemimizdeki yerini koruyor. İleri teknoloji, inovasyon ve sevgiyle harmanlanan ürünlerimize olan güvenimiz, bizlere her zamankinden daha güçlü bir motivasyon kaynağı sağlıyor. Çilek Mobilya olarak müşterilerimize yalnızca ürün değil, aynı zamanda yaşam alanlarına değer katan deneyimler sunmayı amaçlıyoruz. Bunun için de özgün tasarımlarımız ve ürün kalitemizle fark yaratmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

ANNELERİN YÜZDE 98’İ ÇİLEK’İ TAVSİYE EDİYOR

Sia Insight araştırma şirketinin Mayıs-Haziran 2024 döneminde İstanbul’da gerçekleştirdiği “Satın Alma Deneyimi” araştırmasına göre, Çilek’in bebek ve genç odalarını tercih eden annelerin yüzde 98’i ürünlerden memnun kalıyor ve markayı çevresine tavsiye ediyor. Araştırma, Çilek’in müşteri memnuniyetinde güçlü bir konumda olduğunu ve bebek ve genç odası kategorisinde marka bilinirliğinde lider olduğunu ortaya koyuyor. Çilek, güvenlik, kalite ve fonksiyonellik sunarak ailelerin en çok tercih ettiği bebek ve genç odası markası olmaya devam ediyor. Çilek Mobilya, müşteri memnuniyetini ön planda tutarak dijitalleşme, mağaza içi iletişim ve uluslararası pazarlardaki etkinliğini artırmayı hedefliyor.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş