İnegöl’ün genç ressamı.. Pandemi sürecinde kendindeki resim sanatını keşfeden genç ressamın resimleri ilgi görüyor

İnegöl’e bağlı kırsal Bilalköy Mahallesi’nde koronavirüs pandemisi nedeni ile dışarı çıkamadığı süreçte kendisindeki resim sanatını keşfeden 17 yaşındaki genç, yaptığı resimlerle dikkat çekiyor.

Yayınlama: 22.03.2021
670
A+
A-
İnegöl’e bağlı kırsal Bilalköy Mahallesi’nde ikamet eden Mahsun Oskay (17), koronavirüs pandemisi nedeni ile dışarı çıkamadığı süreçte kendisindeki resim sanatını keşfetti.
 
Dışarı çıkamadığı ve arkadaşları ile görüşemediği için ikamet ettiği evde resim yapmaya başlayan genç, çevresindeki kişilerin resimlerini fark etmesi ile ilgi görmeye başladı.
 
Dijital ortamda zaman geçirmeyi sevmediği için pandemi döneminde resim yapmaya başladığını belirten Mahsun Oskay, şu ifadeleri kullandı:
 
“Pandemiden dolayı dışarı çıkamadım, arkadaşlarımla da görüşemedim. Dijital ortamları sevmediğim için kendimi resme verdim. Resimde kendimi geliştirerek film karakterleri, oyun karakterleri çiziyorum. Arkadaşlarım ve etrafımdakiler bunları görünce, kendi resimlerini de çizmemi istediler. Onların resimlerini de çizdim ve daha fazla geliştim”
 
Çevresindeki birçok kişinin kendi resmini çizdirmek istemesi nedeni ile bir sıra oluştuğunu belirten Oskay, 
 
“Çevredekiler resimleri görünce bir sıra oluştu, onlar da resimlerini çizdirmek istedi. Bende bir sıra ayarladım ona göre çizmeye devam ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Oskay, “Bir Leonardo da Vinci olamasam da ülkemde gelişip, ülke çapında gelişmek istiyorum” ifadeleri ile konuşmasını sonlandırdı.
 
HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş