İnegöl’ün her noktasına ‘Büyükşehir’ eli değiyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kurmayları ile birlikte İnegöl’de devam eden bir dizi çalışmanın incelemesini gerçekleştirdi. İnegöl’ün altyapısından üst yapısına, ‘Yeni İnegöl’ bölgesinden şehir merkezi ve kırsal mahallelere kadar birçok noktadaki incelemenin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş, çalışmaların tam gaz devam ettiğini belirtti.

Yayınlama: 13.12.2021
366
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve kurmayları, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İnegöl’de yürütülen hizmet çalışmalarını inceledi.

 

Başkan Aktaş ile beraberindeki heyet, ilk olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Huzur Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde yapılan parke taşı uygulama çalışmalarını inceledi.






 

Burada açıklamalarda bulunan Aktaş, bölgede geniş çaplı çalışmaların gerçekleştirildiğini belirtti.

 

Ardından Aktaş ve beraberindeki heyet, ‘Yeni İnegöl’ yerleşim yerinde devam eden çalışmaları inceledi.

 

Devam eden çalışmalarla ilgili konuşan Aktaş, şu ifadeleri kullandı:

 

“Bugün İnegöl’deki çalışmalarla ilgili bir dizi incelemede bulunacağız. Kamuoyuyla da heyecanımızı paylaşmak istiyoruz. İnşallah bahar ile beraber ekonomik canlanma ile birlikte, İnegöl’ün her sene nüfus artışını da göz önüne alarak bir gelişim söz konusu olacak. Bu potansiyeli karşılayacak ana aks ‘Yeni İnegöl’ diye tabir ettiğimiz Akhisar – Huzur Mahallesi ve Baykoca üçgenindeki yeni bölge. Dolayısıyla bu bölge ile alakalı yol ve altyapı çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Müteahhit arkadaşlara da buradan çağrıda bulunmak istiyorum; lütfen konu ile alakalı gecikmesinler. Biz Akhisar – Huzur mahallelerinde şu ana kadar 17,5 milyonluk altyapı çalışması yaptık. Bu kapsamda 27 kilometre yağmur ve atık suyu hattı döşendi. İçe suyu hatları kapsamında Akhisar Karalar içme suyu istasyonu yenilendi. 2 Adet kuyu açıldı. 10 bin metre içme suyu ana hat ilavesi yapıldı”

 

Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak İnegöl’de önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

 

“Bizim burada asıl planladığımız; Avrupa Yatırım Bankası’ndan da onayını aldığımız ilk etap 47.22 milyon Euro’luk içme suyu hattımız, komple bu bölgenin tamamını kapsayacak şekilde ve ilave olarak da henüz planlamasını yaptığımız 20 milyon Euro’luk maliyetli yağmur suyu ve atık su hattı yapılacak. 3 tane de 10 bin metreküp içme suyu deposu yapacağız. Farklı kotlarda olduğu için burası, bütün bölgeyi besleyebilmek adına. Bölgede planlanan 40 kilometre yeni imar yolu kapsamında ilk etapta 11 kilometre için toplamda 475 bin metreküp kazı ve dolgu çalışması yapılacak. Yaklaşık maliyeti 15 milyon. Çalışmalar devam ediyor. Şuana kadar 6 milyon lira civarında para harcamışız. Çalışmalar devam ediyor. İnegölspor tesislerini inşallah temennimiz o ki; yıl artık tamamen burada konuşlanacak. Artık son aşamalardayız. TOKİ’nin 3. etabı yapılıyor. Yeni yapılan konutlar var, siteler var. Bunların hepsi bölgenin canlanacağının işareti. Akhisar ve Huzur ile bağlantısını sağlayabilmek için yol çalışmaları da gördüğünüz gibi hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu çalışmalar tabi sıkıntılı. Hemen bir çırpıda olan şeyler değiş ama en azından ilçe insanımız şundan emin olabilir; burada olası bir gelişim, olası bir yapılanma düşündüklerinde, hemen onlara altyapı ve üst yapı olarak cevap verebilecek konumdayız”

 

Burada yapılan incelemelerin ardından Aktaş ve beraberindeki heyet sırası ile BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Yeniceköy İçme Suyu Deposu İmalat çalışmaları, BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Süleymaniye Mahallesi’nde devam eden altyapı çalışmaları, Burhaniye, Süleymaniye ve Turgutalp Mahallelerini de içinde bulunduran içme suyu şebekesi ve iletim hatları çalışmalarını yerinde inceledi.

 

‘Kanal İnegöl’ projesini de kurmayları ile birlikte inceleyen Aktaş, Belediye Başkanı Alper Taban’dan proje ile ilgili detaylı bilgi aldı.

 

Başkan Aktaş, daha sonra esnaf ve muhtarlarla bir aya gelerek, vatandaşların sıkıntılarını ve taleplerini not aldı.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş