İNEGÖL’ÜN KIRSAL HİZMETLERİ DOĞUBAYAZITLI MUHTARLARA ANLATILDI

Doğubayazıt’tan 3 günlük gezi için İnegöl’e gelen muhtarlar, İnegöl Belediyesi şantiyesini de ziyaret etti. Burada Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit tarafından Doğubayazıtlı muhtarlara İnegöl Belediyesi’nin kırsala yönelik hizmetleri anlatıldı.

Yayınlama: 07.04.2017
661
A+
A-

Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın koordinatör olarak atandığı Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinden 3 günlük gezi için İnegöl’e gelen 45 kişilik muhtar heyeti, gezinin ikinci gününde İnegöl Belediyesi’nin şantiyesini de ziyaret etti. Burada Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ve Kırsal Hizmetler Müdürü Fevzi İnal tarafından Doğubayazıtlı muhtarlara İnegöl Belediyesi’nin kısala yaptığı yatırımlar anlatıldı.

 

KIRSALA HİZMET BELEDİYE TARAFINDAN GÖTÜRÜLÜYOR






Şantiye toplantı salonunda ağırlanan muhtarlara yönelik bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İnegöl’ün Büyükşehir kanunuyla yönetilen bir şehir olduğunu ifade ederek “91 köyümüz ve 4 beldemiz vardı. 2014 yılından itibaren 91 mahalle ve beldeler mahalleye dönüşerek mahalle sayımız 116’ya yükseldi. Bu uygulamayla birlikte İnegöl Belediyesi’nin köylere de hizmet etme zorunluluğu ortaya çıktı. İl Özel İdare kaldırılarak kırsal mahallelere hizmet belediye eli ile götürülmeye başladı. Şuan sizin İl Özel İdare’den aldığınız hizmetleri biz İnegöl Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal mahallelerimize götürüyoruz” dedi.

 

KIRSAL MAHALLELER GÜÇLENDİRİLİYOR

Çiftçilere ve tarımın kalkınması yönelik yapılan çalışmalardan da söz eden Yiğit, “Kırsal mahallelere hizmeti götürmek için bir müdürlük oluşturmamız gerekiyordu ve bu müdürlüğü 3 yıl önce oluşturduk. Çiftçimizi yönlendirmeye çalışıyoruz. Gerektiğinde bilgilendirme seminerleri düzenliyoruz. Çiftçilerimizi gerek yurt iç gerek yurt dışında çeşitli fuarlara götürüyoruz. Şuanda bulunduğumuz yer de belediyemizin 4 tane hizmet biriminin bulunduğu şantiye. Şehrin doğu ve batı kesimlerinde de iki küçük şantiye oluşturduk. O şantiyelerden de kendi bölgelerine hizmet götürüyoruz. Biz bu konuda belli bir mesafe aldık. Şimdi kırsal mahallelerimizde imar açısından düzenlemelere de başladık. 4 metrelik sokakları bulunan köyler var. Yangın olsa itfaiye giremez. Bu sorunlar da zamana bağlı olarak gerekli düzenlemeler yapılıp çözülüyor. Ayrıca salça çekme makinelerinden ceviz soyma makinelerine, tarım fuarlarından fidan dağıtımlarına kadar birçok konuda çiftçimize destek oluyoruz. İnegöl Belediyesi olarak yaptığımız çalışmaların yanında Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapılan çalışmalar da var. Kırsal mahallelerimize eski sistemde İl Özel İdare’nin götüremeyeceği hizmeti en kısa sürede ulaştırarak kırsal mahallelerimizi güçlendiriyoruz” diye konuştu.

 

Eşref Yiğit’in ardından Kırsal Hizmetler Müdürü Fevzi İnal Doğubayazıtlı muhtarlara İnegöl Belediyesi’nin kısal mahallelere yönelik hizmetlerini hazırladığı sunumla anlattı. Ardından muhtarlar şantiyeyi gezerek incelemelerde bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş