İnegöl’ün ‘mega’ projesi, yükselmeye devam ediyor

Yayınlama: 12.12.2023
353
A+
A-

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın en yüksek limitli projelerinden biri olan ‘İnegöl Millet Bahçesi’ yükselmeye devam ediyor. Yarımada hüviyetindeki 451 bin m2 arazi üzerinde Bursa’nın en büyük millet bahçesi olacak olan alanda çalışmalar tam gaz devam ediyor.

İnegöl’ün son yıllardaki en dikkat çekici projelerinden biri olan İnegöl Millet Bahçesi’nde çalışmalar devam ediyor. Belediye Başkanı Alper Taban, beraberindeki heyet ile birlikte buradaki çalışmaları yakından takip ediyor.

İnegöl Millet Bahçesi, vatandaşların içerisinde güzelce vakit geçirebileceği bir mekân olacak. Bölgede barajın da olması nedeni ile feribot ve tekne gezintileri de yapılabilecek. 5 kilometre gidiş 5 kilometre geliş olmak üzere toplamda 10 kilometre gezinin yapılacağı bir uygulama hayata geçirilecek.






Projenin içeriğinde, Heyecan park, seyir terası, küçük amfi, piknik alanları, restoran, kafeterya, çocuk oyun alanları olacak. Aynı zamanda gözlem kulesi de bulunacak.

Alan içerisinde oluşturulacak olan peyzajlarla bir flora fauna alanı oluşturulacak. 880 araçlık otopark da bölgede yerini alacak. Alan içerisinde bir şelale ve katlı havuz sistemi olacak. Yürüyüş yolları ve bisiklet yolları da alan içerisinde yer alacak. 7 bin civarında ağaç alana dâhil edilecek.

Toplamda 451 bin 800 m2’lik alana kurulacak olan İnegöl Millet Bahçesi, İnegöl tarihinin belki de en devasa projesi olacak. Yüksek ölçekli projenin, 2024 – 2025 yılları arasında bitirilmesi öngörülüyor.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş