İNGADEM’de 187 kişiye hizmet verildi

İnegöl Belediyesi Gençlik ve Aile Danışma Merkezi (İNGADEM), uyuşturucu bağımlılığı başta olmak üzere İnegöl’de birçok sorunla ilgili çalışmalarını yürütüyor. Çalışmalar ile ilgili bilgiler veren İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, “Burada sadece bağımlılar değil, aile danışmanlığı da var. Çocukların ergenlik döneminde ki sıkıntılar, kardeşler arasındaki sıkıntıların çözümü, gelin kaynana tartışmaları ile ilgili çalışma yürütülüyor. İNGADEM’de toplam 187 kişiye hizmet verildi” dedi.

Yayınlama: 30.03.2018
1.814
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gülhan Şahin, “Osmaniye Mahallesi’nde bir birim olarak devam etmekteydik. Orada aile danışmanımız vardı. Daha sonra sayılar çoğalması ile birlikte ve mahremiyet adına oradan ayırdık ve buraya getirdik. Burada biraz daha sanayi ağrılıklı olduğu için mahremiyet korunuyor. Buraya taşındıktan sonra psikolog arkadaşımız geldi. Şuanda bağımlılık ile ilgili GADEM’den de sertifika ve görüş alınıyor. Burada sadece bağımlılar değil, aile danışmanlığı var, çocukların ergenlik döneminde ki sıkıntılar, kardeşler arasındaki sıkıntıların çözümü, gelin kaynana tartışmaları ile ilgili çalışma yürütülüyor. Toplu görüşmeler ve bire bir görüşmeler yapılıyor. Boşanmaları önlemek adına arkadaşlarımız çalışıyor. İyi ki buraya gelmişim diyen vatandaşlarımız var. Hep psikolog, hem sosyolog arkadaşlarımız olunca hizmet sayısı arttı. Okullarımızda çalışmalar yapılıyor. Çocukların bağımlılık ile ilgili önlemler ile ilgili, öğretmenlere bilgi vermek adına, anne babaların çocuklar ile iletişimi adına, Eylül’de 2260 tane öğretmene seminerler verildi. Özel okullarda birebir öğretmenlere seminerler verildi. Nisan ayında İnegöl Belediye Personeline eğitim verilecek. Burada zabıta öncelikli olacak. Yönlendirme adına eğitimler verilecek. Bütün personelimiz bu konu ile ilgili bilinçlendirilecek. İNGADEM’de 2018 yılında toplam 187 kişiye hizmet verildi” dedi.

 

Daha sonra konuşan İnegöl Belediyesi Gençlik ve Aile Danışma Merkezi Sosyologu Tuğba Udül, “Aileler çocuklara beddualar ile geliyorlar. Evini, arabasını yiyenler var.  Bağımlılar geldiği zaman asla geri çevirmiyoruz. Onu ertelersek bir daha yakalama imkânımız olmayabilir. Çünkü bugün git yarın gel dediğimizde gelmeyeceğini biliyoruz. Burada desteği gördüklerinde onların buraya gelmesi açısından iyi oluyor. Artık kendileri geliyor. Aileler ile görüşüyoruz, şöyle davranırsanız daha iyi diye. Burada ailelerin sakin olması ve onlara güvenmeleri çok önemli.  Bırakıyorlar, bir kere bırakıyor sonra tekrar arkadaş çevresi nedeniyle yeniden başlıyorlar ama bırakmıyoruz. Ailelerin sabretmesi gerekiyor. Aileyi de  bağımlıya karşı eğitiyoruz. Buraya gelen bağımlının 18 ay takip edilmesi gerekiyor, en az 2 kere bağımlının aranması gerekiyor. Çünkü bağımlı bir gün gelir, bir gün gelmez. Bu şekilde hayata kazandırmaya çalışıyoruz. Bir tane bağımlımız var açık lise sınavlarına kaydettirdik. Bir tanesi işe girdi. Sosyal Hizmetlerden destek aldıklarımız var. Ailelerin tutumları, davranışları çok zor. Bizi bağımlılardan çok, aileler yoruyor. Ailelerin tutum ve davranışları bizim için çok daha önemli. Aileler gelmeseler bile, sürekli telefon ile irtibat halindeyiz.  Ramazanı ipler çeken bağımlı danışanlarımız var. Ama bir noktadan sonra bırakmak zorunda kalıyoruz. Telefonunu engelliyor, ulaşamayalım diye” ifadelerini kullandı.






 

İnegöl Belediyesi Gençlik ve Aile Danışma Merkezi ( İNGADEM)’de 2017 yılında ,çocuk sayısı 49, yetişkin 119,genç 64, bağımlı 8, eğitim koçluğu 11 kişi olmak üzere 251 kişi hizmet aldı.

 

2018 yılının Ocak ayında ise 5 aile, 69 yetişkin, 14 genç, 32 çocuk ve 7 özel hizmet verildi.

Şubat ayında ise 4 aile, 49 yetişkin, 2 genç, 20 çocuk, 5 özel hizmet verildi.  2018 yılında toplam 187 kişiye hizmet verildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş