İNGİLTERE’DEN İNEGÖL’E TURGUTALP ZİYARETİ

Dünya’da birçok ülkede takip edilen Diriliş Ertuğrul dizisi, yurt dışından birçok insanı Türkiye’ye getiriyor. İngiltere’den Türkiye’ye gelen yabancı Turistler, diziden ismini öğrendikleri Turgutalp hazretlerinin kabrini ziyaret ederek dualarda bulundu.

Yayınlama: 21.09.2020
1.307
A+
A-

Diriliş Ertuğrul dizinin yurt dışında birçok ülkede yayınlanmasının ardından, yurt dışında ülkemize birçok turist, Erduğrulgazi başta olmak üzere dizide ismi geçen kahraman karakterlerin kabirlerini ziyaret etmeye başladı.

 

Bu kapsamda İngiltere’den, ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisindeki karakterlerin kabirlerini ziyaret etmek isteklerini turizm firmalarına ileten yabancı turistlerin yolu İnegöl’e düştü.






 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL DİZİSİ İNEGÖL’E GETİRDİ

İngiltere’den gelen kafileyi İnegöl’e bağlı kırsal Turgutalp Mahallesi’nde bulunan Turgutalp Hazretlerinin türbesine getiren rehber Fatih Özkan, şu ifadeleri kullandı:

 

“Özellikle Ertuğrul Dizisi’nin akabinde de Kuruluş Osman Dizisi’nin uluslararası izleyiciler tarafından takip edilmesinin ardından, yabancı turistler ‘Ertuğrul Turları’ adı altında Bilecik’ten başlayıp, Söğüt’te Ertuğrulgazi ile devam eden ve buraya yani Turgutalp köyüne ve ardında da Osmangazi ve Orhan Gazi türbeleri ile noktalanan turlara katılmaktadırlar. Bizde bunlardan bir tanesiyiz.  İstanbul’da çokça acente bu turları yapmaya başladı. Biz rehberlerinde çokça yola çıktığı rota oluştu. Yeni rehber arkadaşlar da zannediyorum ki bu rotaları daha düzenli olarak kullanmaya başlayacaklar”

 

PANDEMİ SÜRECİNİN ARDINDAN ZİYARETÇİ AKININA UĞRAYACAK

Dünyanın çeşitli ülkelerinde Diriliş Ertuğrul Dizisi’nin yeni başladığını ve koronavirüs sürecinin ardından ülkemizi ziyaretçi akınına uğrayabileceğini belirten Özkan,

 

“Gün geçtikçe, koronavirüs sürecinden sonra da bu turlara olan talep daha da artacak. Çünkü Urduca dillerinde, Bangladeş’te, Hindistan’daki yerel dillerde de Ertuğrul Dizisi oynatılmaya başladı. Ve çok ciddi manada seyredilmeye başladı. Koronavirüs sürecinden sonra zannediyorum büyük bir ziyaretçi akını bizleri bekliyor” dedi.

 

İnegöl’de uzun soluklu turlar sorasında mola verdiklerini ve tarihi İshakpaşa Camii’ni ziyaret ettiklerini belirten Özkan, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 

“İnegöl’ü seviyoruz, beğeniyoruz. Zaman zaman yemek durağımız da İnegöl oluyor. Özellikle köftesi ile tanıyoruz. Vaktimiz olduğu zaman uzun tur rotasında bazen boşluklarımız olduğu zaman, İnegöl’de İshakpaşa Camii’mizi ziyaret ediyoruz”

 

Öte yandan İngiltere’den İnegöl’e gelerek Turgutalp Hazretlerinin türbesini ziyaret eden yabancı turistler, gazetecilere açıklama yapmaktan kaçınması dikkatlerden kaçmadı.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş